Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Reacties na de wedstrijd tegen Duisburg

Na het laatste fluitsignaal gaven onze Kiezkickers hun mening over het 2-2 gelijkspel tegen MSV Duisburg. Onze jongens in Bruin waren tevreden met de mentaliteit , maar niet met het resultaat.

Uwe Stöver (Chef Sport): “Ik denk dat het spel positief was. Een achterstand in onze situatie kunnen omdraaien is een goed teken van het elftal. Natuurlijk is het vervelend om vlak voor het einde de gelijkmaker tegen te krijgen, maar je kon zien dat de jongens er vandaag alles aan gedaan hebben! ”

Johannes Flum: “Je moet zien onder welke druk we ons momenteel bevinden. We kwamen goed terug, speelden en vochten gewoon terug. Ik kan daar alleen mijn hoed voor af doen. De coach heeft ons ruim voor de wedstrijd en tijdens de rust klaargestoomd. Ik had het gevoel dat we het spel hadden gewonnen als we elf waren geëindigd. ”

Bernd Nehrig: “Als je naar de laatste twee wedstrijden kijkt, de turbulentie van de afgelopen week, en dan terugkomt in zo’n wedstrijd – dan zullen de positieve punten zegevieren. Het feit is dat we goed speelden in de eerste helft en goede kans gecreëerd hebben. We wisten dat we onze kansen in de tweede helft zouden krijgen. Iedereen geloofde erin. Natuurlijk is het dan ook bitter dat we de voorsprong niet hebben kunnen houden. We hadden nu drie dagen met de nieuwe coach. Nu is het tijd voor een lange week waarin nieuwe systemen en zaken beter in de kop kunnen getraind worden. Maar uiteindelijk zijn dat werkpunten. Het belangrijkste is: de wil moet er zijn – net als vandaag. ”

Daniel Buballa: “We hebben ons vandaag voorgenomen om stabiliteit in de ploeg te krijgen, niet om in het open mes te lopen en de tweede bal te winnen. We hebben dat goed omgezet. Na het tegendoelpunt zijn we rustig de kleedkamer ingegaan omdat we wisten dat we gingen terugkomen. Dan maken we twee doelpunten en lijken op de winnende weg. Deze voorzet voor de gelijkmaker mag nooit vallen. We moeten meer wakker zijn, de tegenstander mag daar niet zo vrij staan. Het spel van vandaag was duidelijk een stap voorwaarts. ”

Lasse Sobiech: “Voor mij persoonlijk is dit punt niet genoeg. We komen perfect terug in de wedstrijd, het mag niet gebeuren dat we bij het tegen doelpunt zo in het strafschopgebied staan. De mensen hebben gezien dat we alles hebben gegeven. ”

Oliveira Souza Cauly (MSV Duisburg) : “Ik ben tevreden met het punt, we verdienen het.”

Ahmet Engin (MSV Duisburg) : “Het ging meteen van het begin af en aan, uiteindelijk kunnen we leven met het punt. Voor mij persoonlijk was het een goed start-debuut in de 2e Bundesliga. “