Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Kauczinski: “Het elftal heeft vandaag zijn hart getoond”

Na het 2-2 gelijkspel – op zondag 10 december 13u30 – tussen FC St. Pauli en MSV Duisburg, antwoorden beide trainers Markus Kauczinski en Ilija Gruev – op de persconferentie na de wedstrijd -op de vragen van de aanwezige journalisten.

De nieuwe Chef-trainer van FCSP voelde zich na de wedstrijd emotioneel heen en weer geslingerd: „Aan de ene kant is het zeer ontgoochelend dat we niet met 3 punten van het plein gaan. Dat doet natuurlijk pijn. Toch heeft me de manier waarop  het elftal met de situatie – gezien de laatste weken – is omgegaan me zeer goed bevallen“, verklaarde Markus Kauczinski. Na 30 minuten  spelen heeft het elftal de wedstrijd in handen genomen en sterk gereageerd.  „Vanaf dan zijn we volledig in ons spel gekomen en konden de wedstrijd draaien. Dat Duisburger  op de flanken sterk was wisten we, een 2-2 met een man minder kan gebeuren“, zo wilde de 47-jarige zijn spelers geen verwijt maken voor de gelijkmaker. Uiteraard gaf hij ook zijn mening over de rode kaart van Aziz Bouhaddouz . „Aziz zit momenteel in de kleedkamer en is een wrak. Hij weet wat hij gedaan heeft. Ik hoop dat hij hiervan leert“. Op het einde vond de trainer 1 ding vandaag doorslaggevend: „Het elftal heeft vandaag zijn hart laten zien. Hierop kunnen we verder bouwen!“

De gastentrainer Ilija Gruev was zeker niet ontevreden. „We wisten niet wat tactisch op ons af ging komen, omdat St. Pauli in de week van trainer had gewisseld. Het was wel zeker dat het vandaag een moeilijke opdracht ging worden, omdat we wisten dat iedereen op Millerntor vol gas ging geven. Daarom wilden wij compact en gedisciplineerd spelen. Dat is ons in de eerste helft gelukt“, loofde Gruev zijn elftal. „Na de rust zijn we er niet in geslaagd onder de druk uit te komen. Dat had zich na de rode kaart veranderd. Met ene punt kunnen we leven“, verklaarde de Duisburgs Coach afsluitend.

Bron : www.fcstpauli.com