Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Domme rode kaart van Aziz zorgt voor 2-2 eindstand

FC St. Pauli had – op zondag 10 december 13u30 – samen met zijn nieuwe hoofdtrainer Markus Kauczinski MSV Duisburg te gast op Millerntor. In het uitverkochte Millerntor Stadium ging MSV  met een strafschop van Kevin Wolze (32’) op voorsprong. Na de pauze Kiezkickers draaide het duel dankzij een knap doelpunt van Waldemar Sobota (57’) en ook op strafschop Lasse Sobiech (63’). Stanislav Iljutchenko kon na een domme rode kaart van Aziz Bouhaddouz (68’) alsnog de 2-2 gelijkmaker maken (81’).

Drie veranderingen deed onze nieuwe hoofdtrainer Markus Kauczinski na de bittere 0-5-nederlaag bij Arminia Bielefeld. Kapitein Bernd Nehrig ( rood/geel geschorst) verving de geblesseerde Christopher Buchtmann, ook Aziz Bouhaddouz en Sami Allagui kwamen terug in het elftal, en dit voor de geblesseerde Mats Møller Dæhli en Jan-Marc Schneider verdween terug naar de bank. Aan de kant van de gasten moest MSV-trainer Ilja Gruev het doen zonder – zestigvoudige doelpuntenmaker – Moritz Stoppelkamp ( enkelblessure ), Ahmet Engin verving hem.  Ondanks dat MSV in een goede vorm stak – 14 punten uit hun laatste zeven wedstrijden – was het doel van Kiezkickers heel duidelijk, eindelijk na 7 speeldagen zonder zege nog eens de driepunter halen.

In het uitverkochte Millerntor Stadium begon de FCSP geëngageerd aan de wedstrijd, geen enkel duel werd geschuwd. Toch kwamen de bruin-witte niet aan kansen omdat de sterke MSV-verdediging ( slechts vijf doelpunten in de laatste zeven wedstrijden ) niets weggaf. Duisburg loerde op de counter maar ook zij kregen geen kansen. Opeens werd het gevaarlijk voor FCSP, op een hoekschop voor de gasten kopte centrale verdediger Dustin Bomheuer op de rechter paal, de rebound voor Stanislav Iljutchenko werd weggewerkt door Johannes Flum (14.).

Het zou de enige noemenswaardige scène worden op een faire bedoening, waarbij beide teams de nadruk leggen op het defensieve compartiment. Het duurde dan ook even voordat het stadion zich kon roeren. De Kiezkickers counterde, de bal kwam via een omweg bij Sahin, hij probeerde het vanop 20 meter maar dit leverde geen probleem op voor Mark Flekken (27). De daarop volgende fase kon MSV opnieuw dreigen. Opnieuw via een hoekschop kreeg FCSP de bal niet weg, maar Boris Tashchy schoot vanop twaalf meter hoog over (28).

120 seconden later gaf scheidsrechter Christian Dietz – na een duw van Bouhaddouz op Gerrit Nauber – een strafschop in het voordeel van MSV. Kevin Wolze greep de kans met beide handen en scoorde de 0: 1 (32). Een bittere tegenslag voor de Kauczinski-Elf, die vijf minuten voor de rust een grote kans kregen om gelijk te maken. Bouhaddouz begon aan de tegen aanval, waarna Sahin en Allagui de aanvaller de unieke kans gaven om de gelijkmaker tegen de touwen te jagen. Bouhaddouz besloot vrijstaand niet voor de afwerking , maar probeerde met een diepe pas Nehrig alleen voor doel te zetten, Duisburg kon de unieke kans echter wegwerken (40.). Met de 0-1 gingen we de pauze in.

Geen wissel bij FCSP tijdens de rust, MSV veranderde één keer: Thomas Blomeyer kwam voor Nauber. FCSP trok van de start in de aanval en had – na amper 30 seconden -een eerste goede kans. Waldemar Sobota pakte een kopbal van Bouhaddouz – in het MSV-strafschopgebied – vol op de slof, Bomheuer redde weliswaar met de hand maar er was geen kwaad opzet in het spel en het werd terecht geen strafschop (46.).

Al snel volgden een nieuwe kans voor FCSP: Allagui wurmde zich door het ganse veld het strafschopgebied binnen, maar hij werd op het laatste moment te veel gehinderd om controle te behouden. Jammer, er zat veel meer in (52.). De MSV had nu problemen om zich te bevrijden onder de druk van FC St Pauli. Lang kon FCSP zich niet belonen voor deze energie want altijd stak er op het laatste moment ergens een Duisburg been tussen.

In de 57e minuut was het dan zover: Luca Zander gaf vanop de rechterkant voor, Allagui kon zijn hoofd er tegen zetten en terug voor het doel brengen, Blomeyer van Duisburg trapte los langs  de bal maar Sobota deed dat niet. Waldemar joeg de bal vanop vijf meter keihard onder de lat in het doel 1: 1 (57.)! En toen ging het snel: nadat een schot van Sobota van 25 meter nog werd geblokkeerd (59.), ging Allagui neer in een duel met Flekken, de scheidsrechter wees prompt naar de stip. Lasse Sobiech ging achter de bal staan en trapte staalhard in de rechterbovenhoek – 2: 1 (63.)!

Het was altijd hectisch op het veld en na een duel tussen Sobota en Hajri toonde scheidsrechter Dietz – na een oerdomme reactie – Bouhaddouz de rode kaart (68.). De Kauczinski-Elf moest de voorsprong dus iets meer dan 20 minuten met een man minder over de finishlijn zien te krijgen. Al snel moest Robin Himmelmann een super save uit de mouwen toveren om de voorsprong op het bord te houden. De FCSP-keeper maakte een 16-meter schot van Hajri onschadelijk (70e).

Even later was er de eerste wissel van Kauczinski: de meer defensieve Jan-Philipp Kalla verving het aanvallende middenvelder Sahin (76.). Gruev deed ook een wissel: Kingsley Onuegbu kwam voor Tashchy (78e). MSV had nu het meeste bal bezit en trok naar voren en dwong helaas ook de gelijkmaker af. Na een voorzet vanaf de rechterkant kruiste Ahmet Engin en Iljutchenko knikte van dichtbij de 2: 2 – binnen (81). Het was meteen de laatste belangrijke scène van het spel moeten zijn, eindstand 2: 2.

FC St. Pauli

Himmelmann – Zander, Sobiech, Avevor, Buballa – Nehrig, Flum – Allagui (87. Schneider), Sahin (76. Kalla), Sobota – Bouhaddouz

Chef-trainer: Markus Kauczinski

MSV Duisburg

Flekken – Hajri, Bomheuer, Nauber (46. Blomeyer), Wolze – Oliveira Souza, Fröde, Schnellhardt, Engin – Tashchy (78. Onuegbu), Iljutcenko (86. Albutat)

Chef-trainer: Ilja Gruev

Doelpunten: 0:1 Wolze (32., FE), 1:1 Sobota (57.), 2:1 Sobiech (63., FE), 2:2 Iljutchenko (81.)

Gele Kaarten: Bouhaddouz, Sahin, Allagui, Sobota / Nauber, Hajri, Bomheuer

Rode Kaarten: Bouhaddouz (68.)

Scheidsrechter: Christian Dietz (München)

Toeschouwers: 29.546 (uitverkocht)