Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Kauczinski: “het spelplezier moet terugkomen”

Amper een dag na zijn officiële presentatie beantwoorde onze nieuwe hoofdtrainer Markus Kauczinski opnieuw de vragen van de Hamburgse pers. De 47-jarige gaf commentaar over zijn nieuwe team, de uitdaging om het team in zo’n korte tijd voor te bereiden op de volgende wedstrijd en natuurlijk voor de komende tegenstander MSV Duisburg.

Eerst gaf Markus Kauczinski een overzicht van de personeelssituatie, de lijst met langdurige geblesseerde sloeg hij over “Aziz Bouhaddouz was in staat om vandaag opnieuw te trainen, gisteren werd hij uit voorzorg gespaard omdat hij kampte met verkoudheidsverschijnselen. Luca Zander heeft problemen na een klap op de kuit, maar zowel bij Luca als Aziz ben ik er van overtuigd dat ze beschikbaar zullen zijn, “zei de 47-jarige, die ook blij was met de vooruitgang van Philipp Ziereis:” Hij traint pijnvrij en kon gisteren meedoen aan de warming-up met het elftal. ”

Welke 18 spelers in de kern en welke elf spelers zondag op Millerntor op het plein zullen staan liet Kauczinski open. “Ik zal dit het team morgen vertellen na de training op het veld”, zei de nieuwe hoofdcoach, die veel van zijn tijd stak om zijn team beter te leren kennen en de spelers tijd gaf om de veelbewogen dag te verwerken. “Ik denk dat we het goed gedaan hebben,” zei Kauczinski, en voegde eraan toe: “Toch hebben we onze blik en focus naar voren gericht. Dat is het wat een professional maakt. Zulke dingen achter zich te laten en prestaties te leveren. ”

Volgens Kauczinski – die zichzelf beschrijft als een zeer communicatieve coach – was één ding heel belangrijk: “Het plezier van het spel moet terugkomen. Dat is elementair, “zei Kauczinski, zonder de druk weg te nemen waar een profspeler moet mee kunnen omgaan. “Het sluit niet uit om druk te voelen en toch goed voetbal te spelen. Maar iedere speler behandelt de situatie anders. Waar ik kan helpen, help ik. Waar ik moet duwen, duw ik. De manier waarop hangt af van de situatie. ”

De 47-jarige – die altijd gewerkt heeft in de 1e en 2e Bundesliga en 3e Liga – heeft met het grootste gedeelte van de Kiezkickers de “degens gekruist” en kon verheugd vaststellen – een prestatie bereid en open-minded team- kennen te leren” “De groep is naar me toegekomen en heeft zich niet afgezonderd”, zei de nieuwe hoofdcoach naar wat hij van de vele korte en een deel langere gesprekken – met inbegrip van de kapiteins en het team raad) – had kunnen meenemen: ” Iedereen weet dat we wat goed te maken hebben en de laatste prestaties niet goed waren. ”

Kauczinski zijn debuut voor onze FCSP zal op zondag (10.12.) gevierd worden tegen MSV Duisburg. “Ze hebben een sterk team dat compact en fysiek speelt. Er wacht ons harde arbeid ” zei onze hoofdtrainer over de volgende tegenstander. “Maar ik heb er een goed oog in dat we kunnen winnen. We hebben een thuiswedstrijd en die willen we dienovereenkomstig aanpakken, ” voegde hij eraan toe.

De 47-jarige heeft een duidelijk idee van hoe hij voetbal wil spelen: “Ik heb een ideaal. Maar het blijft een kwestie van waar je bent. We beginnen niet bij nul en de spelers brengen veel mee. “De focus ligt op de verdediging gezien de recente resultaten. “Het gaat erom hoe we elkaar beschermen en de afstanden niet te groot laten worden” antwoordde Kauczinski op de vraag als er al veel van zijn spel ideeën zichtbaar zullen zijn tegen de wedstrijd tegen MSV. Hij maakte duidelijk  “Ik kan accenten leggen en het team een ​​plan meegeven. Maar het moet duidelijk zijn dat we zo niet het hele seizoen zullen spelen. ”

Bron: www.fcstpauli.com