Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

Weetjes over SpVgg Greuther Fürth

Onze Kiezkickers trekken zondag – 26 november 13u30 – naar SpVgg Greuther Fürth. Zoals gewoonlijk hebben we wat feiten van onze komende tegenstander op een rij gezet.

Verlangen naar nul

In de afgelopen 14 speeldagen is Fürth er nog niet in geslaagd om een ​competitiewedstrijd te beëindigen zonder een tegendoelpunt. Alleen SSV Jahn Regensburg kan ook geen blanco score voorleggen. Fürth incasseerde tot dus ver 27 doelpunten, alleen 1. FC Heidenheim (28) kreeg meer doelpunten tegen. In vijf van de laatste acht competitiewedstrijden incasseerde Fürth telkens drie doelpunten. SpVgg kreeg alleen in de 5-0 overwinning in de eerste ronde van de DFB Cup op SV Morlautern geen tegendoelpunt binnen.

Weinig punten buitenhuis

Buitenhuis wist SpVgg alleen bij VfL Bochum (1-1) een punt te behalen. Fürth wist reeds 12 wedstrijden buitenhuis niet te winnen. De laatste uitoverwinning is al meer dan zeven maanden geleden, begin april won Fürth voor het laatst met 0-2 in Heidenheim.

Historische valse start

De vele tegendoelpunten en de slechte uitreeks hebben er voor gezorgd dat Fürth de slechte start in zijn geschiedenis – in de 2e Bundesliga – genomen heeft. Furth heeft 11 punten na 14 speeldagen. De daarvoor slechtste reeks van SpVgg  was in het seizoen 1981/82. Op dat moment was het, op basis van de 3-puntsregel, 14 punten.

Zeldzaam gevoel

In het afgelopen seizoen konden de fans en spelers van SpVgg zich niet dikwijls verheugen op een voorsprong. Amper vijf keer namen de Kleeblättler een voorsprong. Alleen de 1 FC Kaiserslautern (2 voorsprongen) kon nog minder genieten van de tussentijdse voorsprong. Fürth kon uiteindelijk drie wedstrijden winnen na een voorsprong, speelde 1x gelijk en verloor 1x. Ter vergelijking, onze Kiezkicker kwamen acht maal op voorsprong, won vervolgens vijf wedstrijden en moest drie keer genoegen nemen met een gelijkspel.

Topschutter Caligiuri

Nadat Fürth’s verdediger Marco Caligiuri op 24 november 2012 – in de 1e Bundesliga- voor de FSV Mainz 05 in een 1-2 tegen Borussia Dortmund had gescoord, lukte het hem bijna vijf jaar niet meer om een doelpunt te scoren. Na 1,758 dagen eindigde de doelpunten droogte van Caligiuri’s in september, toen kon hij eindelijk de 3-1 thuisoverwinning bewerkstelligen tegen Fortuna Dusseldorf. Het scoren moet hem dermate bevallen hebben want de de 33-jarige scoorde verder in elke van de afgelopen uitwedstrijden. In Regensburg (2-3) en als laatste in Bochum (1-1). Met zijn drie doelpunten leidt Caligiuri de topschutterslijst van Furth.

Turbulente laatste kwartier

41 doelpunten werden gescoord in de wedstrijden waar Fürth betrokken was, – Furth wist zelf 15 doelpunten te scoren. Het was daarbij altijd steeds turbulent in het laatste kwartier van elke helft. Fürth moest zes doelpunten toestaan ​​vanaf de 31e minuut en vanaf de 76e minuut. In dezelfde periode scoren de troepen van hoofdcoach Damir Buric het liefste, reeds vier treffers wist zijn ploeg te scoren in het laatste kwartier voor de rust en na de de rust. Er gebeurde dus veel als het laatste kwartier inging.

Azzouzi’s terugkeer

Bij de wedstrijd op zondag (26.11.) zal er een reünie zijn met Rachid Azzouzi, die van zomer 2012 tot december 2014 als sportdirecteur bij Millerntor actief was. Op woensdag (22.11.) presenteerde de SpVgg de 42-jarige als de nieuwe sportdirecteur. Voor Azzouzi, die tot 2020 een contract tekende, is het een terugkeer naar de oude werkplek. Van 1997 tot 2003 voltooide hij 157 wedstrijden (28 goals) voor de SpVgg, gevolgd door nog eens twaalf wedstrijden (1 doelpunt). Van 2005 tot 2012 werkte Azzouzi ook in verschillende functies op de Fürth voordat hij naar Millerntor verhuisde. Azzouzi werkte laatstelijk als sportdirecteur bij Fortuna Düsseldorf van juni 2015 tot mei 2016.

www.fcstpauli.com