Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Bernd Nehrig speelt zondag zijn 100e wedstrijd voor FCSP

Hij wisselde in juli 2013 naar onze FC St. Pauli, en nu speelt onze kapitein Bernd Nehrig – zondag tegen Jahn Regensburg – zijn 100e competitie wedstrijd voor onze FCSP. FC St. Pauli is slechts Bernd zijn 3e profclub. De in Baden-Württemberg geboren Bernd kent zijn voorkeuren en weet duidelijk wat belangrijk voor hem is.

9:13 uur, Trainingsoord van FC St. Pauli aan de Kollaustraße, Bernd Nehrig komt langzaam op de parkeerplaats aangereden. Het duurt nog meer dan twee uur vooraleer de ochtendtraining begint. “Dit is mijn ochtendritueel”, zegt de kapitein. “Ik ben gewoon de man die liever te vroeg aankomt dan met stress te zitten onderweg. Daarom kom ik ’s morgens ontspannen naar hier, drink een kopje koffie, laat me misschien behandelen en bereid me dan, in alle rust, voor op de training.’

Tijdens de internationale break maakte de veteraan van zijn twee vrije dagen gebruikt voor een korte trip naar Midden Frankenland. “Ik heb vrienden bezocht en enige tijd met hen doorgebracht. Destijds in Fürth hebben we samen in hetzelfde huis gewoond, dit heeft ervoor gezorgd dat een hecht vriendschap is ontstaan. “Van 2007-2013 speelde Nehrig bij Greuther Fürth en stond hij 184 keer voor de Franken op het plein. Ook in de tricot van FC St. Pauli benadert Bernd een even indrukwekkend aantal. Tegen Regensburg speelt de 31-jarige zijn 100e competitieve wedstrijd voor de Kiezkickers. De wedstrijd zelf is voor Nehrig niet zo speciaal: “Dit is een leuk jubileum en ik ben er blij om. Je neemt dat graag mee, maar als je je op je gemak voelt is dat slechts een voetnoot want hopelijk komen er nog wedstrijden bij.”

Uit deze cijfers kan je makkelijk concluderen dat onze middenvelder – die tegen de hedendaagse tendens in het voetbal ingaat -duidelijk geen clubhopper is. Al meer dan vier jaar speelt hij op Millerntor. “Ik ben een persoon die veel met het hart beslist”, legt de kapitein van de Kiezkickers uit. “Ik ben bij een club waar ik me buitengewoon comfortabel voel en waar de samenleving en het klimaat heel goed bij me past. Als ik me ook nog in de stad goed voel is er voor mij geen enkele reden om na 2 jaren ergens anders naar toe te trekken en me daar opnieuw te moeten vestigen. ‘

Als ik het gevoel heb dat ik geaccepteerd en nodig ben in een club, dan wil ik graag langer blijven. Bernd Nehrig

Nehrig heeft niet alleen gemakkelijke jaren gehad op Millerntor. In zijn tweede seizoen bij FC St. Pauli speelde hij – mede door enkele blessures – in totaal slechts vijf officiële wedstrijden. “In mijn tijd waren er ups en downs, met mij zelf persoonlijk, maar ook met het team. Dit zijn ervaringen zoals in een achtbaan. Ik had wedstrijden, die absolute hoogtepunten waren voor mij, zoals de overwinningen tegen Leipzig. Aan de andere kant waren er ook veel tegenslagen natuurlijk, vooral in de voorronde van vorig seizoen, “zei de middenvelder en maakt duidelijk wat zijn topprioriteit is:” Als ik het gevoel heb dat ik geaccepteerd ben en gebruikt wordt door een club, blijf ik graag langer bij de club. Het belangrijkste is dat je plezier hebt in het voetbal en dat prestaties brengt. ”

Prestatie bracht Nehrig ook in spel nummer 99. Bijna twee weken geleden was er de ongelukkige nederlaag van 0: 1 tegen Union Berlin -de vriendschappelijke wedstrijd tegen Odense afgelopen weekend gaat niet in de statistieken –  maar beide ontmoetingen gaven  opnieuw aanknopingspunten: “Van de Union-game nemen we mee dat onze vroege start goed gewerkt heeft. Dat wilden we nog beter trainen en verbeteren in de testmatch. Zo laten we minder kansen toe. Door de hoge pressing staan ​​we dichter bij het doel van de tegenstander en creëren we meer kansen “, legt de motor op het middenveld uit, ook met het oog op de afgelopen trainingsweek.

Een tactische oriëntatie die ook vruchten kan afwerpen tegen de volgende tegenstander. De SSV Jahn Regensburg is pas de tweede keer voor Millerntor en is daarom moeilijk in te schatten. Bernd Nehrig verwacht een gelijkwaardige tegenstander: “Het maakt niet uit of de spelers twee jaar geleden nog regionale wedstrijden speelden”, verduidelijkt hij. Onder coach Heiko Herrlich zijn de Oberpfälzern na 2 promoties er ingeslaagd de promotie af te dwingen naar 2e Bundesliga. “De jongens hebben al laten zien dat ze goed kunnen presteren in deze competitie, dus het zal een gelijkwaardige wedstrijd zijn. We moeten proberen de jongens van Regensburg te imponeren en te intimideren met het stadion en onze prestaties. We geven 100 procent, op de rest hebben we geen invloed. ”

Bron: www.fcstpauli.com