Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Janssen:”Een nederlaag die echt pijn doet”

Na de ongelukkige 0-1-nederlaag bij de 1. FC Union trokken FCSP-hoofdcoach Olaf Janssen en hoofdcoach Jens Keller hun conclusies bij de persconferentie na de wedstrijd.

“Met Jeremy Dudziak en Jan-Marc Schneider hadden vlak voor de wedstrijd nog 2 extra spelers waar we geen beroep konden op doen,” verklaarde Olaf Janßen na de wedstrijd met het oog op de ziekenboeg “We wilden echter nog steeds ons DNA op het veld leggen: agressief verdedigen, de tegenstander vroeg benaderen, goed omschakelen, de ruimtes gebruiken en zo min mogelijk kansen toestaan”, voegde de 51-jarige toe. Daar waren de Kiezkickers bijna in geslaagd: “als ik de wedstrijd samenvat is dit een nederlaag die echt pijn doet” ergerde Janssen zich, die zijn team in één adem een ​​groot compliment maakte “Ik ben erg trots op mijn team die alles eruit gehaald heeft wat erin zat. Ik kan alleen maar zeggen, Chapeau! ‘

Maar aan het eind van de dag moet je eerlijk zijn tegen jezelf. “De doelpunten tellen, we hebben de mogelijkheden laten liggen “zei Janssen. Wat de beslissende vrije trap betreft, had de hoofdcoach ook een duidelijke mening: “Hoewel het een verkeerde beslissing was, moeten we beter de standaardsituatie verdedigen. In dergelijke situaties is zijn team tot dus ver 4 keren afgestraft geworden. “Daarom moeten we goed naar onze eigen kijken”, benadrukte Janssen en voegde gelijktijdig er aan toe “we moeten de moed niet laten zakken en onze weg verder zetten”.

Union trainer Jens Keller was tevreden met de laatste minuut zege van zijn elftal ” of de vrije trap terecht was was niet relevant, in de afgelopen drie wedstrijden wonnen we of verloren we in de laatste minuten. Deze keer hadden we geluk aan onze kant. “Al in de eerste helft had zijn ploeg moeten scoren..

“We hadden de wedstrijd tegen een sterke tegenstander onder controle. Mijn spelers geloofden tot het laatste moment in elkaar en ze wilden echt winnen.” Over de gehele wedstrijd” we begonnen zeer hoog en speelde heel offensief. Dan kan men steeds tegen een counter van FCSP lopen. Maar uiteindelijk hebben we gewonnen en daar zijn we er erg blij mee “, concludeerde Keller.

Bron : www.fcstpauli.com