Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Bittere nederlaag in slotseconde voor sterk FCSP

De FC St. Pauli heeft zijn uitwedstrijd – zaterdag 4 november 13u00 bij 1. FC Union Berlin op een bittere manier verloren. In blessuretijd scoorde Sebastian Polter de compleet onverdiende winnende treffer voor Union (90 + 2). Voor 22.012 toeschouwers hadden de Kiezkickers minstens één punt verdient, de beste kans miste alweer Sami Allagui (61).

In vergelijking met de vorige wedstrijd – 1-1 thuis tegen Erzgebirge Aue – wisselde  FCSP hoofdtrainer Olaf Janßen zijn startformatie op 2 plaatsen. Waldemar Sobota kwam voor Johannes Flum ( Bank ) en ook Dudziak ( griep) moest in extremis gewisseld worden voor Maurice Litka. Bij onze Kiezkickers die buitenhuis  2x met 0-1 tegen de derde in de stand wisten te winnen – Neurenberg en tweede-Kiel – keerde Aziz Bouhaddouz terug in de selectie en hij nam plaats op de bank. Ook Jan-Marc Schneider ontbrak wegens ziekte.

In het volledig uitverkochte stadion An der Alten Försterei namen de thuis sterke gastheren – drie overwinningen, twee gelijkspelen het initiatief en kwamen snel tot een eerste halve kans. Na balverlies op het middenveld van de FCSP, probeerde Marcel Hartel het vanop een goede 25 meter maar hij schoot over (7). Na een vrije trap probeerde Berlijn het opnieuw vanaf de tweede lijn, Christopher Trimmel zijn schot werd door Lasse Sobiech geblokkeerd (16).

60 seconden later werd het pas echt heet voor doel van FCSP : Voormalig Kiezkicker Akaki Gogia drong het strafschopgebied van de FCSP binnen en speelde over naar Sebastian Polter, die stapte over de bal zodat die in de voeten van Hartel viel. De uitkomende Himmelmann kon de situatie echter onschadelijk maken en Daniel Buballa kon wegwerken (17.). Aan de andere kant was de eerste kans voor FC St. Pauli – die vlak ervoor verschillende counterkansen niet goed uitvoerden – Na een voorzet van Sami Allagui kon Christopher Buchtmann uithalen maar zijn schot ging links voorbij het doel (22). De Janssen-Elf kwamen steeds beter in de wedstrijd en kwamen onder de druk van Union uit. Toch was de volgende kans voor FCU. Na een hoekschop nam Gogia de bal vanaf 20 meter in de volley maar Himmelmann was klemvast (28).

Dan was er opwinding aan de andere kant. Na een diepe bal van Litka werd Allagui diep gestuurd en al dan niet foutief ten val gebracht in het strafschop gebied, scheidsrechter Bastian Dankert besloot na een korte aarzeling dat het een schwalbe was en gaf geel aan Allagui – op de beelden was duidelijk te zien dat de uitgekomen doelman Joakob Busk Sami licht raakte aan de linkervoet, penalty had hier gekund (34.). Dit was de belangrijkste scène van de eerste helft, beide teams trokken zonder doelpunten de kleedkamers in.

Beide elftallen verschenen onveranderd aan de aftrap voor de tweede helft. Union had na een verre inworp de eerste kans van de 2e helft, maar Gogia joeg vanop 8 meter de bal de tribunes in (47). De gastheren voorkwamen met pressing en spelopbouw de opbouw van de FCSP, de elf van Janssen zochten zoals gewoonlijk strijdlustig de weg naar voren en dit door tempowisselingen en het benutten van fouten van de Berlijners. De sterke gastheren hadden na de pauze aanvankelijk  het betere van het spel en kwamen via Polter aan een nieuwe kans. Trimmel zette van op de rechterflank voor maar Polter zijn poging ging langs de paal (54).

Miste de aanvaller van Union nog duidelijk, aan de andere kant scheelde het enige centimeters. Na sterke voorbereiding van Sobota bediende hij Allagui, die besloot op een sterke Busk (60), 60 seconden later was Allagui er opnieuw dicht bij : Hij kopte na een voorzet van Luca Zander – met half hoofd en half schouder – op de lat (61).

Union had dan wel meer bal bezit, FCSP kreeg steeds meer controle over de wedstrijd. De volgende kans was dan ook opnieuw voor FCSP. Na een corner van Buchtmann steeg Sobiech het hoogst en de bal eindigde bij Bernd Nehrig, onze kapitein kon zich niet volledig achter de bal zetten en kopte van drie meter over het doel (66.). Kort daarna wisselde Janssen voor de eerste keer: Bouhaddouz verving Allagui (72).

Het laatste kwartier ging in en beide clubs gingen voor de overwinning gaan. Eerst had Union twee mogelijkheden: eerst blokkeerde de bruin-witte een kopbal van Blockley, in de rebound schoot Kristian Pedersen vanop acht meter in het zijnet (76). De Kiezkickers kwamen met de snelle reactie: Na hard werken van Mats Møller Dæhli en Sobota had Bouhaddouz de 0-1 aan de voet maar hij werd in extremis afgestopt door een knappe tackle van Pedersen (77).

Het tempo bleef hoog tot in de laatste seconde, waarbij beide teams een spannende wedstrijd afleverden voor de 22.012 aanwezigen. De gastheren zetten via Pedersen weer de aanval in, de linksback zette voor naar Polter maar Himmelmann had geen problemen met diens schot (83). Tijd voor de 2e verandering aan de kant van Kiezkicker: Johannes Flum verving Møller Dæhli (86.).

De 2 minuten blessuretijd waren aangebroken. Kon één van beiden ploegen nog een lucky punch scoren ? Helaas voor FCSP ja … Trimmel nam een ​​laatste vrije trap – na een vermeende overtreding door Bouhaddouz op Toni Leistner –  vanop de rechterkant het strafschopgebied in: Polster klom het hoogste en kopte staalhard alsnog de onverdiende 1-0 tegen de netten (90. + 2). Kort daarna was het voorbij. Na vier wedstrijden zonder nederlaag, maakte Janssens’ zijn team – door ongelukkige beslissingen – op de harde manier weer kennis met de nederlaag.

1.FC Union Berlin

Busk – Trimmel, Torrejon, Leistner, Pedersen – Kroos (72. Daube), Prömel – Gogia (67. Skrzybski), Hartel (74. Kreilach), Hedlung – Polter

Cheftrainer: Jens Keller

FC St. Pauli

Himmelmann – Zander, Sobiech, Avevor, Buballa – Nehrig, Buchtmann – Sobota, Møller Dæhli (86. Flum), Litka – Allagui (72. Bouhaddouz)

Cheftrainer: Olaf Janßen

Doelpunten: 1:0 Polter (90.+2)

Gele Kaarten: Trimmel / Allagui

Scheidsrechter: Bastian Dankert (Rostock)

Toeschouwers: 22.012 (uitverkocht)

Bron : www.fcstpauli.com