Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over Union Berlin

Na de 1: 1 in de thuiswedstrijd tegen Erzgebirge Aue trekken onze Kiezkickers – op zaterdag 4 november 13u00 – naar de Alte Försterei voor de wedstrijd tegen 1 FC Union Berlin. We hebben alles eens van dichterbij bekeken en enkele feiten op een rij gezet.

Elf doelpuntmakers

Bij de FCU mag iedereen naar believen scoren. Een bijzondere kwaliteit van de Berlijners is duidelijk de variëteit van de doelpuntenmakers. Reeds elf verschillende spelers hebben een doelpunt kunnen vieren. Met 23 doelpunten heeft Union de 3e beste aanval in 2e Bundesliga, na Kiel (29) en Neurenberg (26). Bij Kiel en Neurenberg hebben tot nu toe 8 verschillende spelers gescoord, bij onze Kiezkickers is dat 7.

Ervaren Eisern Union

FCU heeft het oudste team in de 2e Bundesliga, de gemiddelde leeftijd van de selectie is 26 jaar oud. Met Marcel Harten (21), Daniel Mesenhöler (22) en Grischa Prömel (22) werden slechts drie spelers onder de 23 jaar in het Keller Elf gebruikt. Ter vergelijking, bij FC St. Pauli waren al zes spelers jonger dan 23 actief. De gemiddelde leeftijd van onze Kiezkickers is 25,25 jaar oud.

Trefzekere Polter

Union zijn topschutter is Sebastian Polter. Met vier assist en zes doelpunten is de aanvaller bij meer dan een derde van alle doelpunten betrokken. Daarnaast is de inwoner van Wilhelmshaven ook een speler die er vol ingaat. Met 40 overtredingen beging hij verre weg de meeste fouten van de aanvallers in de 2e Bundesliga. Ter vergelijking: Robert Glatzel (Heidenheim) is in de tweede plaats met “maar” 29 fouten.

Ongeslagen in de Alte Försterei

Na vier overwinningen op rij speelde FCU de afgelopen speeldag 1-1 gelijk bij MSV Duisburg. De Union is thuis nog steeds ongeslagen en won tot dusver 11 op 15. Daarnaast staat het met 14 doelpunten thuis op 2e plaats in de thuisdoelpuntenstand, alleen Darmstadt (16) was thuis effectiever. Buitenhuis verloor Union Berlin tot dusver 2 keer: 3-2 bij koploper Fortuna Düsseldorf en 1-0 bij SV Sandhausen.

Alle goede dingen komen met zes

De balans van de afgelopen seizoen spreekt niet in het voordeel van onze FCSP. Onze Kiezkickers wachten al 5 wedstrijden op een overwinning tegen Union Berlin. De laatste 3 punter van FCSP is van oktober 2014 geleden, FCSP won toen met 3-0 op Millerntor. In totaal is de balans bijna gelijk: 7 overwinningen, acht nederlagen en zes gelijke spelen.

Gestaag naar boven

Sinds seizoen 2013/14 besteeg de Union gestaag het klassement. In dat seizoen eindigde met 44 punten 9e. Het werd gevolgd door 7e plaats (47 punten), 6e plaats (49 punten). Vorig seizoen miste Union nipt de promotie/degradatieplaats, het werd 4e (60 punten). Na twaalf wedstrijden dusver (22 punten) staat het team van Jens Keller terug op de vierde plaats.

Bron : www.fcstpauli.com