Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Weetjes over Erzgebirge Aue

Amper vier dagen liggen er tussen het in de laatste minuut puntgewin in Sandhausen en de thuiswedstrijd tegen Erzgebirge Aue op vrijdag – 27 oktober 2017 18u30- in ons Millerntor. We hebben de FCE van naderbij bekeken en hebben zoals gewoonlijk wat feiten samengesteld.

Geweldige moraal
Na 2 nederlagen op rij tegen SpVgg Greuther Fürth en 1. FC Union Berlin (telkens 1-2) versloeg FCE afgelopen weekend – ondanks de rode kaart van Dimitrij Nazarov in de 20e minuut – SSV Jahn Regensburg met 1: 0 en pakte zo drie belangrijke punten. Met 16 punten slaat het team van Cheftrainer Hannes op 8e plaats in de rangschikking.

Incasseren en uitdelen
Aue’s aanvaller Dimitrij Nazarov is de speler – in de 2e Bundesliga – waar de meeste fouten op werd gemaakt. De nationale speler van Azerbeidzjan was in 47 keer alleen af te stoppen door een fout. Maar de aanvaller ontvangt niet alleen, hij deelt ook uit. In de laatste wedstrijd tegen Jahn Regensburg zag Nazarov reeds in de 20e minuut de rode kaart. Hij had de bal van korte afstand op het hoofd van zijn tegenspeler gegooid. Al in februari 2014 – toen hij nog bij KSC speelde – werd Nazarov voor een bijna identieke situatie van het veld gestuurd.

Assistskoning Köpke
De beste ‘scorer’ van het team uit de Erzgebirge is Pascal Köpke. De 22-jarige Aue was de afgelopen 2 seizoenen steeds goed voor 10 doelpunten, dit seizoen staat hij meer bekend voor de assists. Bij zijn eigen 3 doelpunten komen er nog eens vijf assists bij. Köpke is hiermee tweede in de rangschikking na Ingolstadts Sonny Kittel (zes tekens).

Alles speler
Samen met doelman Martin Männel heeft ook centrale verdediger Fabian Kalig nog geen enkele minuut gemist. Beide stonden dus de volledige 11 speeldagen op het grasveld. Ter vergelijking, door de gekende blessuregolf van FCSP stond alleen keeper Robin Himmelmann de volledige 990 minuten op het veld.

Recordspeler
Doelman Martin Männel is sinds de uitwedstrijd in Fürth op de 10e speeldag recordhouder van de FCE: 306 wedstrijd speelde de FCE-speler tot nu toe. Daarbij hield hij 109 wedstrijden zijn netten schoon. Hij nam over de rol over als recordspeler van de Viooltjes van middenvelder Harald Mothes, die voornamelijk in de jaren tachtig actief was voor het team uit de Aue. Toen was de naam van de club trouwens FC Wismut Aue.

Bron : www.fcstpauli.com