Volgende wedstrijdSpeeldag 15 : 1FC Nürnberg – FC St. Pauli/28 november 2021/Max-Morlock-Stadion

Janssen:”Wij moeten onze stempel drukken”

Amper vier dagen heeft onze Cheftrainer Olaf Janssen tijd om de 1: 1 in Sandhausen te analyseren met zijn elftal en de jongens voor te bereiden op de volgende taak. Op vrijdagavond – 27 oktober 2017 18u30 – is FC Erzgebirge Aue te gast in Millerntor. Op de persconferentie voor de wedstrijd gaf Janssen zijn mening over de komende tegenstander en de korte trainingsweek.

“We hebben maandag een zeer intense wedstrijd gespeeld en zijn diep in de reserves moeten gaan. Door het late puntwinst zijn we met een positief gevoel naar Hamburg teruggekeerd’, keek Olaf Janßen terug op de 1: 1 in Sandhausen. Aanstaande vrijdag tegen Aue kan FCSP geen rekening doen op Philipp Heerwagen, Philipp Ziereis, Richard Neudecker, Cenk Sahin, Aziz Bouhaddouz, Marc Hornschuh, Yiyoung Park, Ryo Miyaichi en Maurice Litka. Deze spelers waren er ook al niet bij in Sandhausen. De 51-jarige had – ondanks de lange lijst van geblesseerde spelers – ook goed nieuws: “Litka had wegens een infectie een dikke enkel, maar de zwelling is intussen afgenomen. Ook bij Bernd Nehrig ben ik optimistisch. Hij had op het middenveld een trap op de kuit gekregen, met hem gaat het steeds beter. We jammeren niet, wij spelen gewoon verder voetbal”

De tegenstander uit Erzgebirge heeft twee punten minder dan onze Kiezkicker en staat op de achtste plaats in de rangschikking. Janssen kent de sterke punten van de FCE: “Aue heeft tot nu toe een zeer goede heenronde gespeeld. Ze spelen met een 3 mans verdediging, ze staan niet alleen diep maar zetten de tegenstander vroeg onder druk. We verwachten een tegenstander die ons zal uitdagen. Wij moeten onze stempel op de wedstrijd drukken. ”

Op de trainersbank bij Aue zit Hannes Drews. De 35-jarige liet tot op heden Aue hetzelfde voetbal spelen als zijn voorganger “Aue heeft het voetbal behouden dat vorig seizoen onder Domenico Tedesco werd gespeeld. Zij profiteren van een goede verdeling van het veld waaruit snelle systeemwijzigingen mogelijk zijn. Kenmerkend voor hun is het snelle verticaal spel. Ze accepteren balverlies maar hebben door goede positiespel meteen terug grip op de tegenstander “analyseerde onze FCSP Cheftrainer.

Veel tijd om zich op ‘de viooltjes’ voor te bereiden heeft FCSP niet door de korte trainingsweek. De staf legde daarom ook de focus op energiebesparende trainingen. ‘Tussen maandag en vrijdag hebben we bijna een Engelse week, dan kan men zich feitelijk alleen consenteren op recuperatie. We zullen vooral tijd steken in de tactische analyse. De jongens zijn er klaar voor en wachten alleen op het strijdplan dat we zullen uitvoeren” zei Olaf Janßen en concludeerde:”Thuis de drie punten halen zou ons goed doen. Winnen is leuk – thuis winnen is het beter. Bij de laatste twee wedstrijden hebben we veel moeite gedaan, veel goede dingen op het veld gedaan – maar verloren 4 punten. We willen vrijdag daar een deel van recuperen. ‘

Bron : www.fcstpauli.com