Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Janssen:”Iedereen heeft zijn bedrage geleverd”

Maandagavond laat (23.10.) – de officiële persconferentie na de 1: 1 bij SV Sandhausen was al voorbij – nam FCSP-coach Olaf Janssen nog even de tijd om vragen van de Hamburgerse journalisten te beantwoorden. Wat had uiteindelijk de doorslag gegeven zodat onze Kiezkickers konden terugkomen door Joker Jan-Marc Schneider?

“We hebben tegen Sandhausen goed voetbal gespeeld, we hebben kansen gecreëerd en bij balverlies allemaal meteen achter de bal gegaan. Ik ben er trots op wat de jongens op het veld hebben gebracht. Dit toont het karakter van dit team “benadrukt de Cheftrainer. Ondanks de lange lijst van geblesseerden brachten de Bruin-Witte vanaf het begin veel druk en gevaar op het veld. Bijzonder ook de spelers die lange tijd uit roulatie waren, lieten een blijvende indruk achter: ‘Iedereen maakt deel uit van dit team en elke persoon heeft zijn bijdrage geleverd. Dit is een mooi teken voor die jongens. ‘

De voorbereiding van het doelpunt kwam van Sami Allagui. In een moeilijke wedstrijd voor de aanvaller maakte hij zich op het laatste moment onmisbaar. Zijn coach zag dit ook als volgt: “Het is geen dankbare job voor Sami. Hij is eigenlijk een speler type van sluipschutter, eentje die je eerst niet ziet, maar dan de ruimte en de gaten zoekt en op het beslissende moment toeslaat. In ons systeem moet hij op dit moment degene zijn die de bal bij houdt en de andere meeneemt. Hij is desondanks volledig aanwezig! ‘

Een zucht van teleurstelling was zeker bij de vervanging van kapitein Bernd Nehrig kort na de pauze (een exacte diagnose is nog niet). Janssen stelde zijn systeem om en bracht aanvaller en later wedstrijdwinnaar Jan-Marc Schneider voor de zes. “Als coach geeft u elke keer een signaal aan uw spelers. Christopher Buchtmann en Johannes Flum zijn twee spelers die gemakkelijk op de zes kunnen spelen. Dit was een teken voor het team. De tegenstander kon niets met kracht van Schneider achter de spitsen doen. ‘

Ten slotte was de hoofdcoach van de bruin-wit tevreden met het gelijke spel, ondanks de kansen van Buchtmann en Nehrig in de eerste helft, en de niet gegeven penalty bij Jeremy Dudziak had er meer kunnen inzitten ‘Ik kan me voorstellen hoe dat zou hebben gevoeld als we hier hadden verloren. Daarom ben ik dankbaar voor het ene puntje. “