Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Schneider maakt in laatste minuut verdient gelijk

FC St. Paul speelde maandagavond – 23 oktober 20u30 – 1-1 gelijk bij SV Sandhausen. De wedstrijd op de 11e speeldag – tegen het elftal uit Baden-Württemberg (8514 toeschouwers )– was vooral in de slotfase turbulent. SVS kwam in de 80’ op voorsprong via Manuel Stiefler (80’), Jan-Marc Schneider ramde in de 90’ de 1-1 tegen de netten.

Ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen 1.FC Kaiserslautern deed Cheftrainer Olaf Janssen twee vervangingen. Voor de geblesseerde Cenk Sahin kwam Mats Møller Dæhli in de plaats en Buballa nam zijn plaats terug in op de linksback ten koste van Jeremy Dudziak. Onze Bruin-Witte begonnen met Bernd Nehrig op de zes in een 4-1-4-1 systeem. De coach van Sandhausen Kenan Kocak moest het zonder zijn topscorer Lucas Höler doen. De aanvaller liep in de week een spierscheur op in de kuit en werd vervangen door José Pierre Vunguidica.

De wedstrijd begon met een licht aftasten aan beide zijden. In de eerste minuten bepaalde Sandhausen het tempo van de wedstrijd, terwijl FCSP laag ging staan om de opbouw op het middenveld te verstoren. De eerste offensieve scènes kwamen dan ook op conto van Sandhausen. Na een weggewerkte  flankvoorzet viel de rebound voor Julian-Maurice Derstroff, zijn schot raakte Lasse Sobiech van de kortste afstand op de arm maar scheidsrechter Markus Schmidt liet verder spelen, een verdedigbare beslissing (6’).

In de daaropvolgende periode werd onze FCSP steeds actiever en dominanter. De kansen waren nu voor FC St. Pauli. Op een lange bal van Waldemar Sobota legde Sami Allagui met zijn hoofd sterk in de loop van Christopher Buchtmann, deze liet de eerste verdediger met een draai beweging nog staan maar werd de volgende fase genoeg door Klingmann gestoord zodat doelman Marcel Schuhen weinig problemen kende met diens schot. Hier had er meer in gezeten (11) Slechts vier minuten later kwam de reactie van de SVS. Philipp Förster plaatste de bal centraal voor het doel maar de doorgelopen Vunguidica geraakte niet langs Robin Himmelmann (15).

De Kiezkickers hadden nu de match in handen. Waldemar Sobota’s vrije trap landde op het hoofd van Allagui, maar de bal ging links naast het doel (17e). Een minuut later probeerde de Tunesiër het vanop afstand maar ook deze poging ging nipt langs het doel (18e). Johannes Flum speelde Luca Zander vrij, Luca bediende op zijn beurt Buchtmann maar diens schot werd op het laatste moment door Tim Knipping geblokkeerd (23). De verdediging van FCSP stond zeer stevig en de Kurpfälzer hadden problemen om de bal voor doel van Himmelmann te krijgen.

In de 30e minuut werd Mats Møller Dæhli van de sokken gelopen. Buchtmann zijn vrije trap bereikte Allagui maar deze kon niet afdrukken – In deze fase stond Sami wellicht buitenspel -. Na een professionele fout op Derstroff zag Luca Zander de eerste gele kaart van het wedstrijd (36’). De laatste minuten gebeurde er weinig noemenswaardig. Alleen Møller Dæhli probeerde het vlak voor de rust nog eens maar doelman Schuhen werkte de bal weg. In de daaropvolgende fase was er paniek bij de thuisploeg en er werd een corner weggegeven. Bij deze corner van Buchtmann kwam Bernd Nehrig aan de bal, hij schoot maar Schuhen redde sterk. (44).

De Kiezkickers kwamen ongewijzigd uit de cabine, terwijl Sandhausen één keer wisselde. Dennis Linsmayer bleef in de cabine, voor hem kwam Markus Karl op het veld. In de 49e minuut was er de eerste opwinding van de tweede helft. Sobota werd van de sokken gelopen maar FCSP bleef in balbezit en trok met verschillende spelers richting doel van SVS. Scheidsrechter Schmidt onderbrak echter de fase en gaf Paquarada de gele kaart – balvoordeel was hier de betere optie geweest. Aan de andere kant kwam Philipp Förster in een veelbelovende positie om te scoren, maar keeper Himmelmann stond ter plaatse en pareerde de bal (51). In de daaropvolgende fase kwam Møller Dæhli ten val in het strafschopgebied, Manuel Stiefler speelde echter de bal dus was het terecht geen strafschop

In de 56e minuut opnieuw tegenslag voor FCSP. Bernd Nehrig kon na een duel niet verder en moest vervangen worden. Voor hem kwam aanvaller Jan-Marc Schneider in het spel. Nu werd de wedstrijd hectischer. Na een overtreding op Møller Dæhli aan de linkerkant en de daaropvolgende vrije trap joeg Sobota de bal het strafschopgebied in, Schneider kwam in de daaropvolgende fase met veel power via rechts het strafschop gebied binnen maar zijn poging werd in hoekschop verwerkt

Aansluitend was het even door ademen voor de FCSP. De pas ingevallen Richard Sukuta-Pasu speelde Klingman goed aan en deze stond alleen voor Himmelmann, de rechter-back schoot echter de bal in het zijnet (69). De volgende fase was weer voor FC St. Pauli, Buchtmann schoot vanop 25m knap langs het doel (71).

In de 76e minuut kwam voor de vermoeide Moller Dæhli Jeremy Dudziak in het spel. Deze speelde zich meteen in de kijker, na samen spel raakte Dudziak van op een scherpe hoek het zijnet. Voetbal kan een zeer wreed spel zijn. Want het doelpunt viel aan de kant van SVS. Manuel Stiefler kwam – bij een afgeweken hoekschop – in balbezit en scoorde met zijn rechtervoet de 1-0. (80’).

Nu gooide FCSP alles naar voren. Slechts een minuut na de tegentreffer werd Dudziak foutief gestuit in het strafschopgebied door Förster. In deze situatie kon de SVS niet klagen dat er geen strafschop werd gegeven. In de 89e minuut volgende er standaardsituatie die uitmondde in de verdiende gelijkmaker. Allagui drong via links het strafschopgebied binnen, ging 2 spelers voorbij en bediende Schneider, deze draaide knap in de kleine backlijn en ramde de 1-1 tegen de netten (90’)!

In blessuretijd hadden beide clubs nog de nodige ruimtes, maar noch de vrijstaande Klingmann noch Sukuta-Pasu kregen de bal tussen de pallen. Zo bleef het ondanks een turbulente slotfase 1-1.

SV Sandhausen

Schuhen – Klingmann, Seegert, Knipping, Paqarada – Stiefler, Linsmayer (46. Markus Karl) – Ibrahimaj (68. Daghfous), Förster, Derstroff (63. Sukuta-Pasu 63.) – Vunguidica

Cheftrainer: Kenan Kocak

FC St. Pauli

Himmelmann – Zander, Sobiech, Avevor, Buballa – Nehrig (56. Schneider) – Møller Dæhli (77. Jeremy Dudziak), Buchtmann, Flum (87. Schoppenhauer), Sobota – Allagui

Cheftrainer: Olaf Janßen

Doelpunten: 1:0 Stiefler (80.), 1:1 Schneider (90.)

Gele Kaarten: Paqarada/ Zander, Buballa

Scheidsrechter: Markus Schmidt (Stuttgart)

Toeschouwers: 8.514

Bron : www.fcstpauli.com