Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Janssen : “Vandaag grote wilskracht getoond”

Na de 1-1 gelijkspel in Sandhausen en de gelijkmaker in de laatste minuut antwoorde Cheftrainer Olaf Janßen  op de persconferentie na de wedstrijd op de vragen van de journalisten en maakte hij zijn conclusie na de wedstrijd.

“Ik moet zeggen dat ik heel erg tevreden ben met de prestaties van mijn team. We hebben ons goed ingesteld op een tegenstander die tot op heden alle teams het leven heeft zuur gemaakt en daarbij de beste verdediging heeft. Tegen dit team hebben we veel mogelijkheden gecreëerd.  Onze negen geblesseerden werden vandaag niet gemist. We hadden bij het begin geen grip op de wedstrijd, Sandhausen liet de bal het werk goed doen. We hadden moeilijkheden, maar na tien minuten kwamen we beter in het spel en konden wat kansen creëren. Ik denk dat als we op voorsprong waren gekomen we de wedstrijd gewonnen hadden. In de tweede helft heeft de tegenstander ons genadeloos afgestraft. Het komt niet vaak voor dat je een situatie – een doelpunt in de 80e minuut- nog kan rechtzetten. Vandaag hebben we grote wilskracht getoond en alles in de weegschaal gegooid. We hebben onze 2 centrale verdedigers naar voren gestuurd en hebben alles geprobeerd. Dat net Jan Marc Schneider het team beloont voor hun inspanningen, ik ben erg blij voor de jongen. Ik ben dan ook tevreden met onze prestatie. ”

Bij de tegenpartij was coach Kenan Kocak kritisch op de prestatie van zijn elf. “Het wedstrijd was erg moeilijk voor ons. We hebben tegen een zeer goed elftal gespeeld, die acht van de laatste negen uitwedstrijden wist te winnen. We hadden eerst goed balbezit, maar we lieten – door onnauwkeurige passenspel – de tegenstander terug in de wedstrijd komen. In de tweede helft verloren we de ballen veel te snel, we hadden vandaag offensief geen goede duelkracht. Na de voorsprong hadden we slimmer moeten zijn. We moeten voorwaarts verdedigen in die situatie. Zo mag de fout in de 90 minuut niet gebeuren. Uiteindelijk moeten tevreden zijn met het punt.

Bron : www.fcstpauli.com