Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over SV Sandhausen

Na de 1: 1 in de thuiswedstrijd tegen de 1. FC Kaiserslautern trekt de FCSP – maandagavond 23 oktober 20u30 – naar SV Sandhausen. We hebben de huidige 5e in de rangschikking van dichterbij bekeken en alles samengevat.

Sandhauser bolwerk

SV Sandhausen heeft na 10 speeldagen amper 8 tegendoelpunten binnen gekregen en heeft hiermee momenteel de sterkste verdediging van de 2e Bundesliga. Bijzonder opmerkelijk: vooral thuis zijn de Kurpfälzer dit seizoen een defensieve grootmacht. Vier van hun vijf huiswedstrijden wisten de spelers van Cheftrainer Kenan Kocak met de nul op bord te winnen. De SVS moest alleen twee doelpunten toestaan –  de enige thuis nederlaag dit seizoen  – tegen de koploper: Fortuna Düsseldorf (1: 2).

Sterke Schuhen

SVS-Keeper Marcel Schuhen heeft een groot aandeel in de maar acht tegendoelpunten. De 24-jarige kwam afgelopen zomer van derde klasser Rostock naar Sandhausen over en heeft duidelijk zijn start niet gemist. De geboren Rheinländer wist dit seizoen al vijf keer zijn netten schoon te houden, alleen onze FCSP-keeper Robin Himmelmann kan dezelfde cijfers voorleggen.

Geen doelpuntenfestivals

Terwijl bij wedstrijden van promovendus Holstein Kiel de doelpunten vallen als rijpe appelen – nl 40 – werden bij wedstrijden waar SVS betrokken was, het minst gescoord nl 21 goals. Op maandagavond is er wellicht geen doelpunten festival te verwachten want onze FCSP zelf staat voorlaatste met 22 doelpunten per wedstrijd.

Trefzekere Höler

In het huidige seizoen scoorde Sandhausen 13 doelpunten tot nu toe. Lucas Höler scoorde hier van alleen vijf doelpunten. De aanvaller leverde ook nog eens 2 assists en is met voorsprong de beste scoorder van de SVS. Höler’s tegenstanders hadden tot nu toe veel fouten nodig om Lucas af te stoppen, al 36 keer werd er op de 23-jarige een fout gemaakt. De Janssen elf moeten niet alleen Höler in het oog houden, ook de twee buitenverdedigers Philipp Klingmann en Leart Paqarada wisten reeds 2 keer te scoren.

Veel fouten, weinig kaarten

In het huidige seizoen hebben onze Kiezkickers  niet alleen de minste fouten gemaakt (107) gemaakt, maar ook de minste gele kaarten (10) gezien. Het feit dat deze twee cijfers niet  noodzakelijk met elkaar verbonden zijn bewijzen de elf van Kocak. Geen enkel team maakte meer fouten dan SVS in totaal 178 keer, toch  staan ze op de vierde plaats met maar 21 gele kaarten.

Maandagavond thuiswedstrijd

Sinds de promotie naar 2e Bundesliga – in de zomer van 2012 – heeft de SV Sandhausen juist 1(!) maandagavondwedstrijd gespeeld. Op 2 mei 2016 speelde de SVS uit bij Karlsruhe SC en verloor met 3-0. De komende wedstrijd tegen onze FCSP zal dus voor Sandhausen een debuut zijn. Sinds de zomer 2012 wist onze FC St. Pauli op een maandagavond reeds 24 punten te behalen.