Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Janssen: “Met de huidige stand kan ik alleen tevreden zijn”

Een dag na de thuiswedstrijd tegen 1. FC Kaiserslautern liet Cheftrainer Olaf Janssen zijn spelers uitlopen. Aansluitend antwoordde hij op de vragen van de journalisten van Hamburg en analyseerde de 1-1 tegen de Rode Duivels. 

“Uiteindelijk werd het geen overwinning door één onoplettendheid bij een standaard situatie, daarom zijn we momenteel ontevreden” had doelman Robin Himmelmann vlak na het eindsignaal bij het 1-1 gelijkspel tegen 1. FC Kaiserslautern in de mixed zone verklaard. Ook vandaag 14-10 waren de Kiezkickers nog steeds teleurgesteld. Coach Olaf Janssen monterde zijn elftal echter op: “We moeten ons door dit gevoel niet naar beneden halen”, zei Janssen: “Een wedstrijd kan je pas goed beoordelen na de video-analyse, daarom kan ik nu zeggen dat ik een tevreden trainer ben. Ik heb veel dingen gezien die goed waren tegen Kaiserslautern, we hebben ons goed op onze tegenstander ingesteld. ‘

De voetbalcoach prees in het bijzonder de omschakeling van de FCSPP na balverlies: “Dit zal in de toekomst een zeer belangrijk punt worden. We moeten bereid zijn om een voorsprong te verdedigen,” aldus 51-jarige. In slechts twee situaties was zijn team niet voorzichtig geweest tegen de Rode Duivels. In de 77e minuut bij het tot stand komend van de hoekschop en bij het doelpunt van Sebastian Andersson met het hoofd in het midden van het doel. ‘Hier worden we voor afgestraft’, zegt Janssen.

Over het feit dat zijn team – ondanks een duidelijk veldoverwicht – slechts vijf schoten op het doel kreeg, had Janssen een eenvoudige uitleg: “Het hangt ook af van de kwaliteit van de mogelijkheden en in welke formatie we spelen,” zei de 51-jarige, “Door het ontbreken van Aziz Bouhaddouz konden we minder hoge ballen in het centrum spelen, maar moesten we voetballend een oplossing vinden via ons combinatiespel tegen een zeer compact staande tegenstander. Onze jongens waren moedig, iedereen wou de bal hebben. Met onze huidige stand en het spel van gisteren kan ik alleen tevreden zijn, “zei de coach.

Vooral voor Sami Allagui, die zijn eerste competitie voor FC St. Pauli scoorde, was Olaf Janssen blij. “Na zijn gemiste kans in de eerste helft, had het hele team hem moed ingesproken tijdens de pauze – daarom is het des te mooier dan het lukte. Het was geweldig te zien hoe de andere spelers blij waren voor hem “prees onze Cheftrainer de teamgeest van zijn team.

Bron : www.fcstpauli.com