Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

1-1 gelijk tegen 1. FC Kaiserslautern

FC St. Pauli heeft vrijdagavond – voor 29.546 toeschouwers in het uitverkochte Millerntor – de kans op een tweede thuisoverwinning laten liggen. Op de 10e speeldag van de 2. Bundesliga speelde het 1-1 gelijk tegen de 1. FC Kaiserslautern. De Kiezkickers controleerden de gehele partij, kwamen logisch op voorsprong via Sami Allagui (63) maar moesten na een hoekschop de gelijkmaker van Martin Andersson toestaan (77).

Nadat de Kiezkickers – als sterkste uitelftal in de 2. Bundesliga – de vierde uitoverwinning van het seizoen gevierd hadden in Braunschweig wilde FCSP ook in Millerntor de driepunten thuishouden. In de startopstelling voerde hoofdcoach Olaf Janssen twee wijzigingen door, Johannes Flum en Christopher Buchtmann namen hun plaats op het middenveld in.

De wedstrijd zou ook voornamelijk in de zone van het middenveld plaats vinden omdat beide ploegen zeer compact stonden. De Kiezkickers besloten om achteruit te voetballen en zo ruimte te creëren om te counteren. Hieruit kwamen ook de beste mogelijkheden voor FC St Pauli uit. Toch kwamen onze Kiezkickers zelden in de gevarenzone omdat de laatste pas niet zuiver genoeg was. Na een mooie actie tussen Cenk Sahin en Luca Zander, miste Buchtmann in het centrum de voorzet van Zander (16e).

Aan de andere kant begonnen de gasten uit Kaiserslautern uit een driemans verdediging. Maar ook de Pfälzer konden geen enkel kans bij elkaar voetballen en schakelde tijdens de wedstrijd over naar een 4-4-2 systeem. Hierdoor had FCSP wel balbezit maar geraakte niet meer in de gevaarlijke zone. Vlak voor de rust was het Sahin – die vrij gespeeld werd door Sami Allagui – die een kans voor doel had maar FCK-doelman Marius Müller tilde de bal over de lat (39).

Het beeld veranderde niet na de pauze. FCSP had duidelijk veldoverwicht maar had niet de nodige dadingsdrang om gevaarlijk te kunnen zijn. Aan de ander kant kwam de FCK niet in het spel voor zodat keeper Robin Himmelmann niet getest werd op zijn kunnen. In de 63e minuut werd Johannes Flum foutief gestuit in het strafschopgebied door Benjamin Kessel maar de bal viel voor de voeten van Allagui, die rechtstreeks zijn eerste doelpunt van het seizoen maakte en voor de verdiende voorsprong van FCSP zorgde.

Een doelpunt dat de wedstrijd openbrak. De gasten waren nu gedwongen om uit de egelstelling te komen. Dit gaf voor FC ST Pauli kansen op de counter. Op een van deze counters had Mats Møller Dæhli de mogelijkheid om de tweede doelpunt te scoren, maar Marius Müller hield met een knappe reflex zijn netten schoon (74).

FCSP leek op weg naar de overwinning toen Martin Andersson bij een corner uit het niets de gelijkmaker tegen de netten prikte (77). De jongens in Bruin gingen nog wel op zoek naar de tweede doelpunt maar vonden geen opening meer.

FC St. Pauli

Himmelmann – Zander, Avevor, Sobiech, Dudziak – Nehrig, Flum – Sobota (64. Møller Dæhli), Buchtmann, Sahin (87. Litka) – Allagui

Chef-trainer: Olaf Janßen

1. FC Kaiserslautern

Müller – Kessel, Vucur, Malagnini – Mwene (85. Borello), Fechner, Moritz, Hanna – Kwadwo (76. Atik), Kastaneer (59. Osawe) – Andersson

Chef-trainer: Jeff Strasser

Doelpunten: 1:0 Allagui (63.), 1:1 Andersson (77.)

SR: Sascha Stegemann

Gele kaarten: keiner / Kessel

Toeschouwers: 29.546 (uitverkocht)

Bron: www.fcstpauli.com