Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over FC Kaiserslautern

In de 2. Bundesliga rolt dit weekend opnieuw de bal. Na de interlandpauze ontvangt FC St. Pauli op vrijdag 13 oktober om 18u30 de 1. FC Kaiserslautern. Zoals gebruikelijk hebben we enkele feiten samengesteld van onze komende tegenstander.

Eerste overwinning

Op de vorige speeldag wisten de rode duivels hun eerste driepunter van het seizoen te behalen. Na acht nederlagen en 2 gelijke spelen wist Kaiserslautern bij de negende poging met 3:0 te winnen tegen Greuther Fürth. Ook aanvallend wisten ‘die Pfälzer’ te overtuigen want bij de vorige 3 wedstrijden wisten ze geen enkel doelpunt te scoren.

Na Norbert Meier komt Jeff Strasser

Met slechts 2 punten uit de eerste 7 wedstrijden – en de laatste plaats in de rangschikking – mocht trainer Norbert Meier beschikken. Op de achtste speeldag zat interim-trainer Manfred Paula – hoofd van de afdeling jeugd in Kaiserslautern – nog op de bank dan nam Jeff Strasser de job over. Vanaf 1999 tot 2002 was de Luxemburger actief als speler voor de FCK. Tot onlangs trainde hij in zijn thuisland CS Folaesch. Daar verzamelde hij gemiddeld 2,13 punten per wedstrijd in 166 wedstrijden.

Levensverzekering Andersson

De laatste vier doelpunten van de FCK werden gescoord door de Zweedse aanvaller Sebastian Andersson. In zijn laatste vijf wedstrijden was de aanvaller gemiddeld elke 111 minuten trefzeker. De 26-jarige werd kort voor het einde van het transferperiode overgenomen van de Zweedse eerste divisie IFK Norköping. Met zijn 4 doelpunten nam hij twee derde van alle doelpunten voor zijn rekening. Naast Andersson scoorde kapitein Daniel Halfar en Gervane Kastaneer elk 1 keer.

Jeugdig

Met een gemiddelde leeftijd van slechts 22,9 jaar is FC Kaiserslautern veruit het jongste team in de 2e Bundesliga. Rechtsback Benjamin Kessel is met zijn 30 jaar de oudste speler in het elftal. Ter vergelijking: VfL Bochum is de op een na jongste team met een gemiddelde van 24,1 jaar, Onze Kiezkicker zijn gemiddeld 25,2 jaar oud. Naast de 19-jarige Joel Abu Hanna kwam bij FCK ook Torben Müssell (18), Gino Fechner (20) Gervane Kastaneer (21) en Manfred Osei Kwadwo (22) aan een selectie.

Bilans

In 32 wedstrijden tegen FC St. Pauli, hebben ‘die Pfälzer’ een zeer goed bilans. Met 18 overwinningen wonnen de Rode Duivels twee keer zo vaak als de FCSP, vijf wedstrijden eindgde op een gelijkspel. De laatste overwinning van FCK ligt wel al een tijdje achter ons. Op 30 november 2014 wisten ze met 1-3 in Millerntor te winnen. Toen werd het doelpunt van FCSP gescoord door Marcel Halstenberg.

Beslissende wedstrijden

FCSP heeft goede herinneringen aan de wedstrijden van vorig seizoen tegen de FCK . In de heenronde in Millerntor was het 0-0 gelijkspel tegen FCK – na zeven nederlagen in acht wedstrijden – de start van de ophaaljacht van de Kiezkicker. De cirkel was rond toen FC St. Pauli op de voorlaatste speeldag op de Betzenberg met een 1-2 overwinning het klasse behoud veiligstelde.

Bron : www.fcstpauli.com