Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Janssen: “Opmerkelijk dat het elftal terug opstond”

Ondanks de vreugde over 0-2 uitoverwinning in Braunschweig vond Cheftrainer Olaf Janssen, na de wedstrijd op de persconferentie, eerst kritische woorden.

“Ik wil me eerst verontschuldigen aan alle fans – aanwezig in stadion of voor de tv – voor onze eerste helft. Alles wat FCSP karakteriseert was niet op het veld te zien. Niet alleen omdat we volledig van slag waren, maar ook omdat we de bal eenvoudig in de voeten van de tegenstander speelden. We kunnen de voetbalgoden – en natuurlijk Robin Himmelmann bedanken – dat we met 0-0 de rust zijn ingegaan. Braunschweig was zeer vastberaden, gooide alles in de wedstrijd en speelde zich elke vijf minuten een kans bij elkaar. In de rust was iedereen beschaamd over deze prestatie, “aldus de coach over de eerste 45 minuten.

In de tweede helft zag hij zijn team duidelijk verbeteren. “We wilden het veranderen en we hebben dat gemeenschappelijk bewerkstelligd. Als je zo op de grond ligt en als elftal samen weer opstaat, en dan zo een prestatie op het veld legt is bemerkenswaardig. De tegenstander kreeg grote problemen en we hebben een beter grip op de wedstrijd bekomen. We hebben op de juiste momenten gescoord, ook had Braunschweig nog kunnen terugslaan. Wij zijn zeer dankbaar voor deze drie punten. Ze waren niet vanzelfsprekend. Het elftal was in staat op te staan, dat is opmerkzaam. Het gelukkige einde was voor ons”aldus Janssen.

Voor zijn tegenstander Torsten Lieberknecht had deze wedstrijd op vele opzichten een bittere nasmaak. “Dit is een zeer bittere dag voor ons. We speelden in de eerste helft de beste helft sinds lange tijd. Ons plan is compleet uitgevoerd. We hebben fouten bij de tegenstander uitgelokt. St. Pauli had nauwelijks tijd om te ademen. We waren zelfs niet onder de indruk van de gemiste penalty. In de rust had niemand er aan gedacht dat we nog als verliezer van het plein konden gaan. We moesten echter met Hochscheidt en Reichel twee spelers geblesseerd vervangen die over de vleugels zouden komen. Vanaf de 65e minuut hebben we veel ballen verspeeld, die we tot dan zeker in ons bezit hadden. Toen werd St. Pauli sterker en reageerde het ijskoud. De 0-1 was een nekslag, de 0-2 deed nog meer pijn.Ondanks de nederlaag hebben de jongens, gezien onze situatie en uitvallen een goed gezicht getoond,

Bron: www.fcstpauli.com