Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Janssen: “Braunschweig is thuis een burcht”

Na de ongelukkige 1-2 thuisnederlaag tegen Fortuna Düsseldorf gaan onze Kiezkickers zondag 1 oktober om 13u30 uur op bezoek bij Eintracht Braunschweig. Op de persconferentie voor de wedstrijd heeft onze trainer Olaf Janssen zijn mening uitgesproken over het blessureleed van onze selectie en op welke schroeven van zijn elftal nog moeten bijgesteld.

“Er staat ons een zeer grote uitdaging te wachten, Braunschweig is thuis een burcht. Marc Arnold en Torsten Lieberknecht leveren al jaren continuïteit en goed werk met hun elftal” zei Janssen bij het begin van de persconferentie. Hij weet wat zijn Kiezkickers zondag kunnen verwachten: ‘Elk jaar spelen ze vanboven mee, daar kan je alleen je hoed voor afnemen. We kunnen ons aan een moeilijke wedstrijd verwachten. Wat de omschakeling betreft, daar zijn ze top in deze competitie in, dat is de grote uitdaging voor ons. ‘

Nadat er de laatste tijd veel van de basisspelers ontbraken door blessure leed had Olaf positieve ontwikkelingen te melden: “Er is goed nieuws van het blessure front. Aziz Bouhaddouz heeft de hele week normaal kunnen meetrainen, net als Christopher Buchtmann. De twee zijn kandidaten voor de bank, maar hebben nog trainingsachterstand. Het is belangrijk dat ze gezond zijn als ze op het veld staan. ‘Marc Hornschuh en Mats Møller Dæhli zullen nog ontbreken. De laatste heeft gelopen gehad en is pijnvrij gebleven. Beide zijn dus klaar om volgende week de normale trainingen te hervatten.

Bij Braunschweig hebben de Kiezkickers goede herinneringen. Vorig seizoen was de overwinning de start van de sterke terugronde die uiteindelijk naar de 10e plaats leidde. Janssen benadrukte: “We moeten ons op ons huidig wedstrijdplan concentreren en van minuut 1 alles in de wedstrijd gooien. De resultaten van het verleden helpen ons nu niet veel. ” Des al niettemin herinnerde de coach zich de wedstrijd natuurlijk. Deze wedstrijd heeft een elementaire werking gehad op de terugronde. “Na een goed wedstrijd tegen Stuttgart – die we ongelukkig hadden verloren- was deze overwinning bijzonder belangrijk voor de moraal. Dit heeft ons veel goed gedaan in termen van zelfvertrouwen. “De trainer zag een vergelijkbaar effect in de vorige Engelse week. “We hebben op gebied van moraal en het karakter van het team een stabiele prestatie geleverd. Daarom ben ik zeer tevreden over de houding en de bereidheid van het team. ” Niettemin zijn er natuurlijk nog steeds schroeven die bijgesteld moeten worden. Het elftal heeft zich het leven zelf zeer moeilijk gemaakt en er ontbreekt hier en daar de nodige doorzettingskracht.

Omdat Eintracht Braunschweig de vorige wedstrijd twee rode en een geelrode kaart heeft verzameld, komen de Nedersaksen zondag verzwakt aan de aftrap. Janssen over deze uitvallen: “Mirko Boland en Salim Khelifi zijn twee spelers die zeker de nodige kwaliteiten bezitten, daarnaast is Christoffer Nyman ook nog geblesseerd. Maar we rekenen ons niet rijk. De kern is breed genoeg dat er zeker elf spelers met 2e Bundeliga ervaring op het plein zullen staan. We kijken uit naar deze uitdaging. ”

Bron : www.fcstpauli.com