Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Weetjes over Eintracht Braunschweig

Na de nipte 2-1 nederlaag tegen Düsseldorf reist onze FCSP op zondag 1 oktober 13u30 naar Braunschweig. Tegen de Eintracht willen de Kiezkickers – net als de 2 voorgaande ontmoetingen – de drie punten mee naar huis nemen. We hebben de komende tegenstander traditioneel van kortbij bekeken en enkele feiten opgesomd.

Gedeelde vreugde

Niet alleen de Kiezkickers hebben met vier keer de 1-0 een favoriete uitslag. De Leeuwen uit Braunschweig speelde al vier keer 1-1 dit seizoen, daarbij komt nog de 2: 2 van de eerste wedstrijd tegen Düsseldorf. Met twee overwinningen tegen Heidenheim en Fürth en een nederlaag tegen Regensburg vorig weekend heeft Braunschweig elf punten en 10e plaats in de rangschikking.

Trio ziet rood

Het team van Torsten Lieberknecht is sinds de laatste wedstrijddag niet meer ongeslagen. Bij de promovendus uit de 3 Liga Regensburg werd er 1-2 verloren. Een bitter detail: liefst drie spelers van Braunschweig werden met rood van het veld gestuurd en zijn dus tegen onze Kiezkickers geschorst. Terwijl Salim Khelifi en Maximilian Sauer rechtstreeks rood kregen moest Mirko Boland kort voor het einde met geelrood de kleedkamers in. In totaal verzamelden de leeuwen al 15 gele kaarten. Dit betekent dat Braunschweig laatste staat in de Fair Play rangschikking.

Allrounder Baffo

De Eintracht staat in de verdediging zeker. Met slechts acht tegendoelpunten heeft Braunschweig de tweede beste verdediging van de competitie, alleen Sandhausen (6) doet beter. De reden hiervoor is de hoge duelsterkte van het Scandinavische duo Gustav Valsvik en Joseph Baffo, die 66 en 68 procent van hun duels wonnen. De laatste verdediger is ook gevaarlijk vooraan. De Zweed Baffo wist tot nu al 3x te scoren.

Weinig aan de bal

Met een gemiddelde van slechts 44 procent balbezit is Braunschweig de zwakste in de 2e Bundesliga. Het snel omschakelen en druk zetten op de 2e bal lijkt de Leeuwen – met hun loopsterke offensieve spelers – bijzonder goed te liggen, ze zetten hun weinige balbezit effectief om in punten.

Negen jaar Lieberknecht

De hoofdtrainer van Braunschweig Torsten Lieberknecht is met 9 seizoenen de trainer met de 2e langste staat van dienst in de 2e Bundesliga. Alleen Frank Schmidt in Heidenheim is nog langer in dienst. Als trainer van de leeuwen vierde Lieberknecht 2 promoties maar moest in 2014 ook de degradatie uit de Bundesliga accepteren. De 44-jarige coacht zijn 345ste competitie tegen onze Kiezkickers als Eintracht-trainer. Tot op heden heeft hij gemiddelde van 1,52 punten per spel.

Start indrukwekkende terugronde

Tegen FC St. Pauli heeft Eintracht een evenwichtige statistiek. In 29 duels wonnen de Kiezkickers 14 keer, terwijl de Leeuwen elf keer triomfeerden, 4 keer werd er gelijk gespeeld. Vorig seizoen wonnen onze jongens met 1-2, dit was het startsein van FCSP voor de indrukwekkende terugronde van vorig seizoen. Na deze overwinning verloor FCSP 2 van de laatste 14 wedstrijden.

Bron : www.fcstpauli.com