Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Oke Göttlich roept op tot politieke dialoog

De resultaten van de verkiezingen van de Parlementsverkiezingen de afgelopen zondag  – met de intrede van de extreemrechtse AfD in het Duits parlement – heeft ook bij FC ST Pauli sporen nagelaten. Nadat de club reeds op de verkiezingsdag zich duidelijk over diversiteit en tolerantie en tegen racisme en discriminatie had uitgelaten, gaf president Oke Göttlich maandag opnieuw een verklaring af.

“Het resultaat van de verkiezing van de parlementsverkiezingen 2017 maakt je woedend, maar is vooral het resultaat van langdurig rechts- en volks aangrijpend werk en dit vooral in structurele zwakke regio’s. Precies daarom is het belangrijk dat aan alle democratische partijen en alle burgers wordt gevraagd om het o zo belangrijke pad van de politieke dialoog opnieuw te vinden. Om mensen te overtuigen van alle inhoudelijke thema’s. Alleen op deze manier kan openlijk het extreme rechtse – de met angst overgoten – politiek worden gestopt.

Daartoe zijn we allemaal -ook alle Bundesliga en de 2e Liga clubs als belangrijke uithangborden -opgeroepen door dit resultaat. ”

Bron & foto: www.fcstpauli.com

Voor België : het vergif Vlaams Belang is nooit geen oplossing geweest en zal nooit geen oplossing zijn