Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

FCSP beloond zich niet voor de sterke 2e helft 1-2

Op zaterdag 23 september verloor FC St. Pauli tegen – de koploper van de 2e Bundesliga – Fortuna Düsseldorf met 1: 2 (1: 2). In het uitverkochte Millerntor stadion scoorde Takashi Usami (9e) en Rouwen Hennings (23ste) voor de gasten, Cenk Sahin maakt de 1-2 (34). In de 2e helft was FCSP ver uit de betere ploeg maar beloonde zich niet voor zijn inzet.

In vergelijking met het 0-1 uitwinst bij Holstein veranderde Cheftrainer Olaf Janßen zijn startformatie op 2 plaatsen. Sami Allagui verving Aziz Bouhaddouz (spierverharding) en Cenk Sahin kwam voor Johannes Flum. Fortuna-coach Friedhelm Funkel wisselde 4 keer in vergelijking met de 1-0 thuiswinst tegen Regensburg. Zo stond ook ex-Kiezkicker Rouwen Hennings in de basis bij de gasten. Aan het einde van de Engelse week wilde beide teams graag de drie punten in de tas steken. Düsseldorf wilde de koppositie terug, onze Kiezkickers wilden op gelijke hoogte komen (13 punten) met Fortuna en Kiel (16 punten).

Beide teams begonnen aan de wedstrijd in de beste condities in het uitverkochte Millerntor-stadion. Na een afgeblokte vrije trap van Nico Gießelmann (6e) kwamen de gasten al snel op voorsprong. Bij de daaropvolgende corner van Gießelmann ketste de bal op de knie van Kaan in de voeten van Takashi Usami. De door Augsburg uitgeleende spits trapte de bal vol risico onhoudbaar in de rechterbovenhoek,0: 1 (9e).

De Kiezkickers herstelden zich maar moeizaam van deze klap en vonden geen middelen om de verdediging van Düsseldorf te verontrusten. Fortuna daarintegen bleef dodelijk effectief. Een pas van Jean Zimmer geraakte ongelukkig via Christopher Avevor bij Hennings, die alleen voor Himmelmann niet miste 0: 2 (23ste).

Een afgang zoals tegen Ingolstadt (0: 4) wilden de Kiezkickers absoluut vermijden. Vlak na de 0-2 kon FCSP bijna tegenprikken. Na een lange bal van Himmelmann versloeg Sobota doelman Raphael Wolf, het doelpunt telde niet wegens omdat scheidsrechter Brych een overtreding gezien had van Waldemar op Room – een omstreden beslissing (27).

Zeven minuten later kon Millerntor wel jubelen. Richard Neudecker bediende Jeremy Dudziak, die 25m voor het doel Sahin bediende. Sahin passeerde Robin Bormuth en schoot naar doel, de bal vloog staalhard in de rechterbovenhoek – 1-2 (34e) Kort voor de pauze zette Sahin nog eens voor maar Ayhan was iets eerder op de bal dan de duikende Buballa (45. +2)

Zonder veranderingen begonnen beide teams aan de 2e helft. De Kiezkickers zette vanaf het begin grote druk. Een vrije trap viel voor de voeten van Luca Zanders, maar vanop tien meter schoot onze verdediger een meter te hoog over het doel (49)

De gasten gingen duidelijk dieper staan en de volgende kans was opnieuw voor de FCSP. Buballa gaf de bal voor en de kopbal naar de verste hoek van Allagui werd knap door doelman Wolf in corner getikt (55). Dan was het tijd om te wisselen aan de kant van FCSP: Flum kwam voor Neudecker (62).

De Kiezkickers bleven dan wel druk zetten maar toch had Düsseldorf een dubbele kans op de 3-1: 1. Sobiech kon nog net een schot van de net ingevallen Benito Raman afweren (68′) en Hennings schoot op 20 meter net voorlangs (70). Tussen beide twee kansen was Maurice Litka Dudziak komen vervangen (69).

Dan was er opwinding aan de andere kant, Allagui werd in het Fortuna strafschopgebied vastgehouden door Bormuth, maar Brych wees tot woede van alle Bruin-witte onbegrijpelijk niet naar de stip (74). Een beetje later viel er opnieuw een doelpunt dat niet werd goedgekeurd, Allagui kon scoren op een voorzet van Zander maar hij stond duidelijk buitenspel in deze fase (78).

Het laatste kwartier brak aan en FCSP zette alles op alles. Op een hoekschop van Sobota klom Sobiech het hoogste maar kreeg niet genoeg kracht achter de bal, 120 seconden later – Lasse speelde ondertussen in de spits – kopte hij een voorzet duidelijk naast (83).

Dan kwam de grootste kans op de gelijkmaker: Sahin diende Allagui, die op het doel trapte maar Ayhan kon afweren in hoekschop. Litka trapte deze hoekschop naar de tweede post maar Christopher Avevor kon niet besluiten (86).

De laatste minuten was complete waanzin. Eerst redde Wolf knap een kopbal van Sobiech (89.), Vervolgens kon Brych opnieuw een strafschop geven toen een voorzet van Litka duidelijk geblokt werd met een arm. Op de daaropvolgende hoekschot schoot Flum op het doel, maar Julian Schauerte keerde bal van de lijn (90 + 2).

Litka probeerde het van ver maar opnieuw was Wolf op de juiste plaats (90 + 2). Dan was het voorbij, onze Kiezkickers konden hun hart bevochten 2e helft niet verzilveren.

FC St. Pauli

Himmelmann – Zander, Sobiech, Avevor, Buballa – Nehrig, Neudecker (62. Flum) – Sobota, Sahin, Dudziak (69. Litka) – Allagui

Cheftrainer: Olaf Janßen

Fortuna Düsseldorf

Wolf – Schauerte, Ayhan, Bormuth, Gießelmann – Bodzek, Sobottka – Usami (59. Raman), Fink (76. Nielsen), Zimmer – Hennings (81. Kujovic)

Cheftrainer: Friedhelm Funkel

Doelpunten: 0:1 Usami (9.), 0:2 Hennings (23.), 1:2 Sahin (34.)

Gele Kaarten: Sobota / keiner

Scheidsrechter: Dr. Felix Brych

Toeschouwers: 29.546 (ausverkauft)