Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Coach Janssen : een overgelukkige trainer

Na de 0-1 uitoverwinning van onze Kiezkickers bij Holstein Kiel gaat het zaterdag – 23 september om 13 u – thuis tegen Fortuna Düsseldorf om de 3 punten. Op de persconferentie voor de wedstrijd heeft Cheftrainer Olaf Janssen zijn mening geven over de komende wedstrijd tegen de huidige koploper van de 2e Bundesliga.

“We doen ook nu wat we de afgelopen weken steeds hebben gedaan, we zoeken uit wie fit genoeg is om zaterdag 90 minuten te spelen “zei Janssen in de persconferentie. Na de wedstrijd tegen Kiel zijn Jeremy Dudziak, Waldemar Sobota, Richard Neudecker en Maurice Litka nog steeds licht geblesseerd. Bij hen zal de trainersstaf vrijdag beoordelen wie van hen inzetbaar zal zijn. Janssen: “Als ze kunnen trainen, zijn ze zeker opties voor een basisplaats.”

Lasse Sobiech, die voor het eerst – in Kiel – terugkeerde in basis maakt het goed ‘Het was natuurlijk beter voor hem zijn geweest, als hij niet in de gehele 90 minuten had moeten spelen, maar onze huidige personele situatie laat dat niet toe. We moeten steeds met het hele team revalideren en alle trainingen aanpassen” zei Janssen met een blik op de veel energie vragende Engelse week.

Zaterdag komt de koploper uit het Rijnland op bezoek bij de FCSP. Op de bank zit Friedhelm Funkel, een oude kennis van de FCSP-coach. “Ik ben geboren in Krefeld en ik had het geluk om op 16-jarige leeftijd te kunnen trainen met de profs van Bayer Uerdingen. Friedhelm was destijds mijn medespeler. Vervolgens hebben onze paden zich vaak gekruist ” legde Janssen uit. “Met hem en Peter Herrmann zit er veel Bundesliga ervaring bij Düsseldorf en dat reflecteert zich ook naar het elftal, dat veel ervaren spelers bezit. Daarnaast kunnen ze veel roteren en hebben ze veel speel variatiemogelijkheden. Daarop zullen we ons moeten instellen. ‘

De Kiezkicker kunnen – met een overwinning tegen de koploper – de vijfde overwinning van dit seizoen vieren. De sfeer in het team en bij de coach kan daarom nauwelijks beter zijn. ” Hier tegenover jullie zit een overgelukkig coach die erg trots is om reeds 13 punten behaald te hebben onder de gekende omstandigheden” Om zaterdag succesvol te zijn, moeten we terugvallen op de basis. Janssen:”Het basisidee van ons spel is om de tegenstander het zeer moeilijk te maken om doelpunten te scoren. Dat is voor ons de uitgangsbasis. Ook op voetbalgebied is er een ontwikkeling te zien. Dat gebeurt niet van vandaag op morgen maar we zijn op de goede weg ” De Cheftrainer waarschuwde ook om niet te veel te willen.” Om te zeggen dat we de koploper even gaan weg spelen is te veel vragen van het goede.”