Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Weetjes over volgende tegenstander: Düsseldorf

Na de 0-4 nederlaag tegen Ingolstadt en de 0-1 overwinning in Kiel ontvangen onze Kiezkickers op zaterdag 23 september om 13 uur – in de Engelse week- Fortuna Düsseldorf. Zoals gebruikelijk hebben we een paar feiten samengesteld van onze volgende tegenstander.

Last minute transfers

Bij Düsseldorf was het vlak voor het einde van de transferperiode nog een drukke bedoening. Ihlas Bebou verhuisde alsnog naar Hannover 96, transferprijs rond de vijf miljoen euro. Özkan Yildirim ging op huurbasis naar Eintracht Braunschweig. In ruil daarvoor kwamen Takashi Usami (FC Augsburg) en Benito Raman van Standard Luik.

Ribblessure zet Rensing aan de kant
Fortuna-coach Friedhelm Funkel gaf aan het begin van het seizoen zijn volle vertrouwen aan doelman Michael Rensing. De 33-jarige bedankte met sterke prestatie in het voorseizoen. Hij hield 2 keer de nul en lag aan de basis van het succesvolle seizoenstart met zeven op negen. Na drie wedstrijden moest Rensing vervangen worden met een gebroken rib. Daardoor staat Raphael Wolf tussen de palen, de 25-jarige moest intussen 6 doelpunten incasseren in 3 wedstrijden.

Tweekamper Giesselmann
In de zomer verhuisde Nico Giesselmann na vier jaar SpVgg Greuther Fürth naar Fortuna Düsseldorf. Bij Fortuna werd de verdediger meteen basisspeler en hij was meteen bijzonder sterk in de duels. In de eerste 6 wedstrijden wist Giesselmann 55 van zijn 74 duels te winnen (74,3%). Op de eerste zes speeldagen van de competitie was alleen Kiezkicker Christopher Avevor sterker in de duels. Jackson won 36 van zijn 48 duels, of 75 procent van alle duels.

Sterk na achterstand
In de eerste zes wedstrijden kwam Düsseldorf vier keer op een achterstand, het verloor daarbij maar 1 wedstrijd. Tegen Braunschweig werd het na 1-2 nog 2-2, tegen Sandhausen werd het 2-1 na 0-1 en Union Berlin na 1-2 werd het alsnog 3-2. Alleen bij Greuther Fürth 1-3 kon Fortuna het tij niet keren.

Veel fouten
Bij wedstrijden van Fortuna Düsseldorf moet de scheidsrechter veelvuldig de fluit hanteren: met 113 fouten voor en 107 tegen. Alleen in wedstrijden van SV Sandhausen (totaal 224 fouten) werd er meer gefloten. Ter vergelijking: tijdens de wedstrijden van onze Kiezkicker wordt er het minst gefloten: in de eerste 6 wedstrijden waren er amper 145 fouten.

Oude Funkel
Bij de zomerpauze nam Olaf Janssen de fakkel over van Ewald Lienen bij FCSP. Dat betekende meteen dat Funkel de oudste trainer in 2e Bundesliga werd. Fortuna is al de tiende club van de 63-jarige Cheftrainer. Tegen onze FCSP zal Funkel – in functie sinds maart 2016- voor de 53e keer aan de zijlijn staan als trainer van Düsseldorf. Tot op heden heeft de 63-jarige een gemiddelde van 1,41 punten per wedstrijd behaald, hij was enkel meer succesvol bij 1 FC Keulen (2002 tot 2003) en VfL Bochum (2010 tot 2011). Bij deze clubs behaalde hij gemiddelde van 1,62 punten per wedstrijd.

Bron :www.fcstpauli.com