Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Godzijdank, niemand heeft schade opgelopen

Na de 0-1 uitzege van onze Kiezkicker bij Holstein Kiel gaf de directeur van St Pauli Andreas Rettig vandaag zijn visie op de gebeurtenissen voor de wedstrijd van gisterenavond. Fans van Kiel hadden voor de wedstrijd het plein bestormd en waren richting gastenblok gestormd

„We hebben eerst de beelden bekeken, omdat het voor ons niet duidelijk was er precies gebeurd was en we geen volledig beeld van de situatie hadden. Het is niet aan mij om te beoordelen of de ordediensten gisteren op de juiste plaats stonden. Dat is ook niet mijn opdracht. Ik kan alleen de feiten beschrijven en wil niemand iets voorwerpen, aldus Andreas Rettig bij het begin van de persconferentie. Hij vervolgde: „Men kan op de beelden die we hebben, duidelijk herkennen dat vermomden de omheining over waren geklommen en het veld overliepen. Er is een speler bij ons bekend die fysiek aangevallen werd. Wij zullen in het onderzoek daarover meer details geven. “

De actie was duidelijk gericht naar de meegereisde fans van FC St Pauli: „Het is op beelden duidelijk zichtbaar dat er een fakkel richting onze fan blok gegooid is. “, verklaarde Rettig. Belangrijk in deze fase was de goede reactie van onze fans: „Wij willen onze fans een groot compliment maken. Wanneer men een horde vermomde op het veld ziet stormen richting zijn eigen block kan dat ook tot een tegenreactie eindigen. Onze fans hebben zeer bezonnen en goed gereageerd en zijn niet ingegaan op deze provocaties. Dat heeft bijgedragen tot een de-escalatie van de situatie. “

Bij de vragen over de reacties op het veld, was Rettig duidelijk: „Onze spelers en technische staf hebben duidelijk op deze situatie gereageerd en hebben zich blootgesteld aan een groot risico. Aan de ene kant hebben ze groothartig hun burgerplicht gedaan om zich te verzetten tegen iemand die vermomd met een fakkel in de hand het plein overloopt, dat verdient alle lof en erkenning. Maar ook stelt zich de vraag of men  zichzelf niet moet beveiligen als er nog een wedstrijd op het programma staat. “ Daarbuiten beantwoorde hij nog de vraag naar de grond van de situatie: „De motivatie was niet het heroveren van een vlag, maar het zoeken naar daders. Het is een zeer gevaarlijke situatie geweest en daarom kan je duidelijk stellen, godzijdank heeft niemand schade opgelopen.“ In zulke situatie was er in eerste fase bij het elftal alleen ontzetting en verrassing.