Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Sterke reactie van onze FCSP, 0-1 winst tegen Kiel

Na de bittere 0-4 thuisnederlaag hebben onze Kiezkickers vandaag sterk gereageerd tegen de koploper van de 2e Bundesliga Holstein Kiel, 0-1. Middenvelder Johannes Flum scoorde net voor de rust de enige treffer van de wedstrijd (44). Kiel moest zelfs met 10 verder na geelrood voor Patrick Herrmann (83ste)

Ten opzichte van de 0: 4 thuisnederlaag tegen FC Ingolstadt veranderde Olaf Janssen zijn elftal op 3 posities. Lasse Sobiech verving Marc Hornschuh (rugklachten), Daniel Buballa verving Cenk Sahin en Richard Neudecker kwam voor Maurice Litka in de start-elf. FCSP speelde in een 4-1-4-1 formatie. Buballa ging in de verdediging spelen terwijl Dudziak een bank naar voren schoof. Neudecker vatte post in het centrale middenveld met Flum, Nehrig nam plaats op de positie van defensieve middenvelder. De verrassende koploper Kiel speelde ook in een 4-1-4-1, met de door FCSP aan KSV uitgeleende Marvin Ducksch – 5 doelpunten in competitie – in de spits.

Het spel begon met 10 minuten vertraging door een bestorming van het veld door KSV ‘fans’. Beide teams bikkelde van het begin van de wedstrijd om elke bal. De eerste halve kans was voor Kiel: Na het balverlies van onze Kiezkicker counterde Kiel snel, maar het schot van Kingsley Schindler ging ver voorbij (10).

Niet veel later – op een kopbal David Kinsombi – moest FCSP-doelman Robin Himmelmann al zijn kunnen tonen en met een wereldsave hield hij zijn netten schoon (12e). Bij de tegenreactie besloot Neudecker in het strafschopgebied op doelman Kenneth Kronholm (13e). Beide teams probeerden op de tegenreactie aan kansen te komen. Aziz Bouhaddouz wist 2 verdedigers van zich af te schudden maar zijn voorzet werd door Waldemar Sobota ruim over gekopt (17e).

De wedstrijd ging al snel op slot, onze Kiezkickers speelde en verdedigde collectief en maakten het voor de topschutters van de 2e Bundesliga – 15 doelpunten – onmogelijk lijn in hun offensieve spel te krijgen. De volgende kans voor FCSP: Na een voorzet van Luca Zander kopte Flum van elf meter de bal naast het doel (24). Kiel zorgde hierna voor enige druk en de beste kans was voor Dominik Drexler maar zijn poging werd door Sobiech met de punt van de voet verijdeld (29).

Onze Kiezkickers probeerde compact spelend steeds de weg naar voor te zoeken en wisten enkele kansen bij elkaar te spelen. Dudziak probeerde het van op 18 meter maar Kronholm pareerde het centraal geplaatste schot (34). Kort voor de pauze viel dan toch voor FC St Pauli de verdiende 0-1. Bouhaddouz diende Neudecker, die Flum met een precieze assist in stelling bracht voor het doel. Flummi knalde staalhard in de winkelhaak (44ste)! Steven Lewerenz mistte de snelle gelijkmaker zodat we met 0-1 in de rust gingen (45’).

Beide teams kwamen ongewijzigd uit de kleedkamers. De Kielers wilde met alle macht de eerste thuisnederlaag van het seizoen 2017-2018 vermijden, onze Kiezkicker daarentegen wilden absoluut reageren op de bittere thuisnederlaag van de zaterdag en zo de achtste uitoverwinning van het jaar vieren. De Janssen-elf kwamen zeer geconcentreerd op het veld en speelde soeverein. De Kielers beten steeds hun tanden stuk op de FCSP-defensie.

Na een evenwichtige eerste helft liet FC St Pauli het balbezit in de 2e helft aan Holstein Kiel en probeerde op de counter tegen te prikken. Even werd het heel spannend toen een te korte terugspeelbal van Zander ternauwernood door Himmelmann gered kon worden (59).

De Kielers, die bij elke wedstrijd tot nu toe telkens 2 keer scoorden verhoogde de druk maar dit bracht FCSP nauwelijks in de problemen. Tijd voor Janssen om de eerste 2 veranderingen te doen. Hij verving Sami Allagui voor Bouhaddouz op het gras (62), en Maurice Litka moest enkele minuten later Dudziak met een knieprobleem vervangen (70).

Het laatste kwartier -in de uitverkochte Holsteinstadion – brak aan en het zag er met de minuut steeds beter uit voor onze Kiezkicker. De Janssen-elf counterde via Sobota en Neudecker die Allagui bediende, maar Sami kon met een schuin schot van de rechterkant Kronholm niet verschalken (72). Aan de andere kant probeerde Alexander Mühling het vanop 18 meter, zijn poging werd door de pas ingevallen Aaron Seydel nog afgeweken maar de bal ging knap het doel voorbij (73).

De verdediging van FCSP hield het hoofd koel en zag Kiel nog met 10 vallen toen Patrick Herrmann met geelrood de kleedkamers in mocht (83′), Met vijf minuten extra time werd het nog even spannend, maar een uitstekende Himmelmann voorkwam met een schitterende parade de gelijkmaker. Op 15 meter probeerde Kinsombi het maar Robin gaf dus geen krimp (90 + 5).

Dan was het gedaan. Slechts drie dagen na de bittere 4-0 nederlaag van Ingolstadt wonnen onze Kiezkickers drie punten tegen de leider van de competitie en buur Holstein Kiel.

Holstein Kiel

Kronholm – Herrmann, Schmidt, Czichos, Heidinger – Kinsombi – Schindler (66. Seydel), Drexler, Mühling, Lewerenz (78. Peitz) – Ducksch (89. Hoheneder)

Cheftrainer: Markus Anfang

FC St. Pauli

Himmelmann – Zander, Sobiech, Avevor, Buballa – Nehrig – Sobota (76. Kalla), Flum, Neudecker, Dudziak (70. Litka) – Bouhaddouz (62. Allagui)

Cheftrainer: Olaf Janßen

Tore: 0:1 Flum (44.)
Gele Kaarten: Drexler, Herrmann, Heidinger / Zander, Bouhaddouz, Neudecker, Sobiech, Flum
Geelrode Kaarten: Herrmann (83., weiderholtes Foulspiels)
Scheidsrechter: Harm Osmers
Toeschouwers: 11.995 (ausverkauft)

Bron: www.fcstpauli.com