Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over de volgende tegenstander Holstein Kiel

In de maand september is er in 2e Bundesliga nauwelijks pauze. Morgen – dinsdagavond (19.9 18u30 uur) – staat alweer de uitwedstrijd tegen de sterk gestarte nieuwkomer Holstein Kiel op het programma. Wij hebben uit goede gewoonte enkele weetjes opgesomd.

Furieuze terugkeer

Na 36 jaar slaagden de Kielers de afgelopen zomer er in terug te promoveren naar de 2e Bundesliga. Met 13 punten uit zes wedstrijden is de nieuwkomer sterk aan het seizoen begonnen. Het elftal van Cheftrainer Markus Anfang is met 15 doelpunten zelfs de leider in de topschutters stand. In elke wedstrijd, ook in de DFB Cup tegen Braunschweig, scoorden de Kielers minstens twee keer. Met negen tegendoelpunten wordt er ook dikwijls een doelpunt geïncasseerd. In de laatste wedstrijd – 3-0 overwinning in Aue – kon Kiel voor het eerst de nul houden.

Vertrouwen in de kern

Met Mathias Fetsch verliet amper 1 van de steunpilaren de nieuwkomer in de zomer mercator. De middenvelder besloot met Halleschen FC voor een elftal in 3e Liga. De groep die de promotie naar de 2e Bundesliga vierde werd aangevuld met enkele spelers uit 2e Bundesliga en behield het volle vertrouwen. De samenhang van de groep is zeker een van de redenen voor de succesvolle seizoenstart.

Magic Marvin

Van januari 2017 tot de zomer 2018 is Marvin Ducksch door onze FCSP aan KSV geleend. De aanvaller voelde zich meteen thuis in Kiel. Marvin scoorde in de terugronde van het afgelopen seizoen vijf doelpunten in 16 wedstrijden en gaf 4 assists voor Kiel. Momenteel leidt Ducksch de topschutterslijst in 2e Bundesliga met vijf doelpunten. Alleen al in de eerste 5 speeldagen schoot de aanvaller 25 keer op doel. Geen enkele aanvaller in 2e Bundesliga schoot meer op doel. Marvin scoorde zowel met links (2 doelpunten) als rechts (3 doelpunten).

Dribbelaar Drexler

Holstein Dominick Drexler heeft gedurende de eerste 5 wedstrijden 23 keer geprobeerd al dribbelend zijn weg te banen, alleen Neurenberg speler Tim Leibold en Sandhausen speler Nejmeddin Daghfous probeerde dit even vaak. 12 keer leverde de dribbel resultaat op. In vergelijking: onze FCSP-vleugel Waldemar Sobota staat 5e met 20 dribbels,hij slaagde er 10 keer in de dribbel succesvol af te ronden.

Buitenspel

In een wedstrijd van Kiel moet de lijnrechter alert zijn. Geen enkele club werd meer teruggefloten in buitenspel dan Kiel. In de eerste 5 keer werd Kiel 15 keer afgevlagd voor buitenspel. Voor FCSP is dit momenteel 8 keer.

Blessureleed

KSV duoKiel Offensieve speler Manuel Janzer heeft turbulente weken achter de rug. Op 9 september was de 25-jarige nog de gevierde man na de wedstrijd tegen de 1. FC Kaiserslautern (2: 1), de dinsdag erop blesseerde Manuel zich zwaar op training. De uitslag was bitterhard: een scheur in de achillespees, hem wacht een maandenlange revalidatie. Ook zijn collega Christopher Lenz werd niet bespaard van blessureleed, hij blesseerde zich eind augustus aan de adductoren.

Bron: www.fcstpauli.com