Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Met een ander gezicht naar Kiel

Slechts drie dagen na de bittere 4-0 nederlaag tegen FC Ingolstadt gaat de competitie voor FCSP verder. Op dinsdagavond (19.9., 18.30 uur) zijn we te gast bij de verrassende leider van de 2e Bundesliga, Holstein Kiel. In Kiel wil onze Kiezkickers een heel ander gezicht tonen dan tijdens de nederlaag tegen FCI.

“Goed dat er maar 3 dagen zitten tot de volgende wedstrijd en we de kans hebben de nederlaag snel door te spoelen.” Bijna elke Kiezkicker benadrukte het positieve aspect van de Engelse week na de 4-0 nederlaag tegen FCI. Het team van Cheftrainer Olaf Janßen moet snel met de bittere nederlaag omgaan en met volle concentratie ‘an der Kieler Förde’ aantreden.

Bij de leider willen onze Bruin-Witten in vele opzichten een ander gezicht laten zien. Vooral de compactheid in ons defensieve compartiment liet vaak de wensen en het compartiment zal uit een ander vaatje moeten tappen tegen de sterkte aanval van de 2e Bundesliga. Daarnaast benadrukte Cheftrainer Olaf Janßen op de persconferentie dat zijn elftal het afval in het spel tegen Ingolstadt moet halen willen ze in Kiel succesvol zijn.

Voor Markus Morgen’s zijn elftal kan het momenteel niet beter lopen. Na de 2-2 gelijkspel tegen Sandhausen en de daaropvolgende 3-4 nederlaag bij Union Berlin won Holstein al zijn wedstrijden: Fürth 3-1, Regensburg 2-1, Kaiserslautern 2-1 en Aue 3-0. Zelfs in de DFB-beker wist Kiel te winnen van Braunschweig. Door de nederlaag van Düsseldorf in Fürth (1: 3) staat de promovendus van de 2e Bundesliga voor het eerst in zijn geschiedenis op kop in de 2e Bundesliga.

Vooral voor Marvin Ducksch moet de bruine-witte defensie opletten. De aanvaller -die door FCSP uitgeleend werd aan KSV – heeft zijn vizier scherp staan. Marvin scoorde onlangs 2 maal in Aue en ztte daardoor zijn teller  op 5. “We kunnen Marvin geen minuut uit het oog houden, want Marvin wil zeker scoren in de komende 90 minuten” waarschuwde Janssen voor de topscorer van de competitie.

Marc Hornschuh, die tot nu toe steeds in de startlijn stond zal alvast Marvin niet van een doelpunt kunnen houden. Marc is door rugproblemen afwezig voor de wedstrijd tegen Kiel. Ook voor Christopher Buchtmann en Philipp Ziereis komt de wedstrijd in Kiel te vroeg. Of Lasse Sobiech aan de aftrap komt – na zijn 21 minuten tegen Ingolstadt – is nog lang niet zeker, ook Mats Møller Dæhli (spierproblemen) blijft twijfelachtig.

Bron: www.fcstpauli.com