Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Weetjes over volgende tegenstander FC Ingolstadt 04

Aan het begin van de Engelse week ontvangen onze Kiezkickers zaterdag 16 september om 13u FC Ingolstadt. We hebben de degradant uit de 1e Bundesliga wat dichterbij bekeken en een aantal feiten opgesomd.

Zure transfergelden

FC Ingolstadt moest na de degradatie uit de 1e Bundesliga noodgedwongen enkele spelers verkopen, gelukkig voor FCI kon het meer dan 10 miljoen aan transfergelden incasseren. Mathew Leckie verhuisde naar Hertha BSC Berlin (3 miljoen EUR), Markus Suttner (4,5 miljoen euro) en Pascal Groß (3 miljoen euro) beproeven hun geluk in de Premier League bij Brighton & Hove Albion. Het vertrek van dit trio kon FCI tot op heden niet opvangen. Tot dit seizoen was de hoogste transfersom die FCI ooit ontving, de 2,5 miljoen voor Robert Bauer. Hij vertrok in de zomer van 2016 naar SV Werder Bremen.

Nauwelijks doelpunten

Met slechts drie punten in de eerste vijf wedstrijden heeft FC Ingolstadt tot nu niet aan de verwachtingen voldaan. Bij de degradant zijn er voornamelijk in het offensieve compartiment grote problemen. Amper 4 doelpunten scoorde de FCI, alhoewel ze het team zijn – 80 pogingen – die het meest op doel schoten. Centrale aanvaller Dario Lezcano is met 17 schoten op doel momenteel de speler in 2e Bundesliga die het meest op doel trapte.

Duel sterke Lezcano

Diezelfde Lezcano ging de eerste vijf wedstrijddagen maar al te graag het duel aan. Reeds 195 duels leverde de man uit Paraguay met zijn tegenstanders, Zo blijft hij Sandhausens Lucas Höler voor die 160 duels aanging. Lezcano won 90 duels (46%), 22 keer moest de aanvaller met een fout gestopt worden. Alleen op Aues Dimitrij Nazarov (28) werd vaker een fout gemaakt.

Leitl volgde Walpurgis op

In het nog jonge seizoen 2017/18 van de 2e Bundesliga zijn reeds 4 coaches ontslagen. Naast Gertjan Verbeek (VfL Bochum, voordat het seizoen begon), Thomas Letsch (Erzgebirge Aue, 2 speeldagen) en Janos Radoki (Greuther Fürth, 4e speeldag), was het ook de beurt aan Ingolstadt Maik Walpurgis. De 43-jarige moest zijn plaats in de FCI dug-out afstaan na nederlagen tegen  Union Berlin (0:1) Sandhausen (0:1) en Jahn Regensburg (2:4). Walpurgis stond in totaal 28 keer langs de zijlijn bij de Schanzer.

Ervaring voor jeugd

In de verdediging zette interim-coach Stefan Leitl – 1: 0 overwinning tegen Fürth en de 1: 2 tegen Erzgebirge Aue – alleen in op ervaren spelers. In beide wedstrijden was de gemiddelde leeftijd van het startelftal 27,6 jaar. Met Marvin Matip (31 jaar), Romain Brégerie (30), Christian Träsch (30), Marcel Gaus (28) en Alfredo Morales (27) stuurt Leitl alleen ervaring het veld op.

 

Leave a Reply