Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Janssen: We spelen 4 keer tegen de koploper

Na de interland pauze en de belangrijke 0-1 uitoverwinning in Neurenberg, staat voor onze Kiezkicker – op zaterdag 16 september 13u – de volgende thuiswedstrijd tegen FC Ingolstadt op het programma. Op de persconferentie voor de wedstrijd vertelde Olaf Janßen wat hij verwachtte van de wedstrijd en hoe het uitzag met de kansen op terugkeer van de geblesseerden.

Chef-trainer Olaf Janßen heeft eindelijk meer keuze mogelijkheden voor het samenstellen van de selectie tegen Ingolstadt. “Onze personeelssituatie ontwikkelt zich zeer positief. Met Luca Zander, Aziz Bouhaddouz, Yiyoung Park en Kyoungrok Choi die allemaal weer fit zijn en zijn klaar voor een opdracht heb ik terug meer keuze mogelijkheden, ” gaf Janssen een update over de geblesseerde spelers van de afgelopen weken. Ook bij de spelers die de maandag in Neurenberg een lichte blessure opliepen gaf hij meer duidelijkheid. ‘Mats Møller Dæhli, Jeremy Dudziak, Daniel Buballa en Robin Himmelmann zijn klaar voor actie. Ook Lasse Sobiech is op de goede weg terug. Er is uiteraard voor verschillende spelers een trainingsachterstand maar ze bieden opties, die we ook zullen gebruiken. ‘

Christopher Buchtmann kan er nog niet bij zijn, hij heeft al veel progressie geboekt en zal over ongeveer 2 weken terug beschikbaar zijn. En Janssen had nog meer goed nieuws: “Philipp Ziereis is ook op goede weg en de verwachting is dat hij na de Engelse week terug deelneemt aan de trainingen.”

Al bij al was Janssen zelfverzekerd voor de wedstrijd tegen de degradant van de 1e Bundesliga Ingolstadt: “De jongens geven me een goed gevoel. Ik had ook dat al gezegd voor het spel in Neurenberg, en ze hebben dit indrukwekkend aangetoond. Die ongelofelijke inzet en loopbereidheid zullen we de komende vier wedstrijden nog nodig gaan hebben. ‘Neurenberg had zijn systeem voor de wedstrijd tegen FCSP aangepast, ook bij Ingelstadt bestaat die mogelijkheid “Ze hebben twee keer 4-3-3 gespeeld met maar één spits. Met Lex, Pledl of Lezcano hebben ze zeer sterke buitenspelers en dus veel mogelijkheden. “Onze coach liet echter niet teveel in zijn kaarten kijken: We zijn op alle veranderingen voorbereid en ze zullen er voor zorgen dat de tegenstander zich ook op ons zal moeten instellen.

Met Ingolstadt verwachten onze Kiezkicker niet alleen een variabele, maar ook een uitzonderlijk goed opgeleid elftal waar de huidige 15e plaats absoluut geen weergave van. “Ze hebben zeker nog niet de prestaties op het veld gebracht die mogelijk zijn met dit elftal, in potentie is dit een top elftal.” aldus Janssen. “Dit zal een moeilijke wedstrijd worden. FCI wil veel goed maken en ons sterk onder druk zetten. Meer nog dan de maandag zullen we ook op voetbalgebied preciezer moeten zijn. We zullen de steun in de rug voelen van 30.000 fans. Dit is een mooi beginpunt. ‘
De wedstrijd van zaterdag is het begin van een stevige Engelse week. De coach weet hoe hij zijn team moet motiveren: “Ik vertelde het team vandaag dat we de komende vier wedstrijden, vier keer tegen de leider in het klassement spelen.” Zo beschreef hij het team van Ingolstadt als “het beste team in de competitie”. Het volgende uitwedstrijd in Kiel is tegen “de verrassingskoploper”. Ook de rest van het programma is stevig: ‘Op zaterdag spelen we tegen de werkelijke koploper : Fortuna Düsseldorf. En dan naar Braunschweig, die met de degradatieplaats (3e plaats) vorig seizoen het beste geplaatste 2e Bundesliga team van vorig seizoen is. “

Leave a Reply