Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over volgende tegenstander 1.FC Nürnberg

Voor de wedstrijd na de interlandpauze trekt onze FCSP – op maandagavond 11 september – naar de 1. FC Nürnberg (20u30). Zoals goede gewoonte hebben wij enkele feiten over onze tegenstander opgesomd.

Vier op zeven

1. FC Nürnberg is met 4 op 7 goed aan het seizoen begonnen. Ze staan momenteel op de 7e plaats in de rangschikking ,1 plaats voor onze Kiezkickers. Na twee overwinningen tegen 1. FC Kaiserslautern (3: 0) en Jahn Regensburg (1: 0), volgde het bekersucces op MSV Duisburg (2: 1). Dan begon de motor wat te sputteren: Tegen Union Berlin (2: 2) werd nog gelijk gespeeld maar bij FC Erzgebirge Aue werd er verloren (1-3).

Late trefzekerheid

Samen met Fortuna Düsseldorf is de 1FCN de meest gevaarlijke ploeg in het laatste kwartier van de wedstrijd. In Regensburg scoorde Kevin Möhwald de late winnaar, tegen Union Berlin redde Hanno Behrens in de laatste minuut een punt. In Aue was de late treffer van Möhwalds enkel goed voor de statistieken. Hoe trefzeker Nürnberg ook is in het slotkwartier, zo kwetsbaar zijn ze na de rust. Maar liefst 5 doelpunten vielen na de pauze. Alleen Dynamo Dresden (5) incasseerde na de rust meer doelpunten.

Faire Play club

Met slechts vijf gele kaarten in 4 wedstrijden staat Nürnberg – vlak achter onze FCSP (drie gele kaarten) – op de 2e plaats in de Fair Play tabel. De huidige positie is voor Nürnberg een rariteit want het eindigde de laatste 3 seizoenen op de 14, 16 en 17 plaats in de Fair Play tabel.

Werner laatste minuut transfer

De laatst aangetrokken speler bij de Franken is Tobias Werner. De ervaren winger werd in de slotdag van de transferperiode voor 1 jaar uitgeleend door Stuttgart. Met zijn 124 tweede divisie spelen (23 doelpunten) is hij een ervaren aanwinst. Deze last-minute transfer kwam er door de zware blessure van Sebastian Kerk. De uit Kaiserslautern teruggekeerde vleugelspeler was met 4 assists in de eerste 3 wedstrijden nog zeer bepalend, maar in de wedstrijd tegen Union Berlin scheurde hij zijn achillespees en is minstens een half jaar onbeschikbaar.

Efficiënte Möhwald

Kevin Möhwald heeft 1FCN een uiterst productieve en efficiënte ‘nummer 10’ in zijn rangen. Voor zijn drie doelpunten had Kevin maar 8 schoten op doel nodig, een knappe efficiëntie van 38%. De aanvallende middenvelder werd in de zomer met verschillende Bundesliga clubs in verband gebracht maar hij bleef uiteindelijk bij de Franken.

Erras met comeback

Tijdens de interland pauze speelde 1FCN twee oefenwedstrijden. Het versloeg de amateurs van TSV Windsbach met 13: 1, en tegen de Tsjechische eerste klasser Dukla Praag speelde het 1-1 gelijk. Voor Patrick Erras waren het 2 bijzondere wedstrijden: na 18 maanden blessureleed – wegens een knieblessure- mocht hij eindelijk weer de kleuren van Nürnberg vertegenwoordigen. In beide wedstrijden speelde Erras 45 minuten.

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply