Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Onze blindenhelden spelen voor de landstitel!

Zaterdag 9 september is het zover: In Halle (Sachsen-Anhalt) gaat de laatste speeldag van het Bundesliga  Blinden voetbalseizoen 2017 door en onze blinde Kiezkickers kunnen voor het eerst Duits kampioen worden. In de finale om 15u30 nemen onze helden het op tegen regerend Duits kampioen SF blauw-geel Blista Marburg.

Onze blinde voetballers die na het voorseizoen op plaats 3 stonden begonnen anders niet te best aan het seizoen. Op de eerste speeldag in Berlijn was Chemnitzer FC nog 0: 2 te sterk., gelukkig liep  het amper 3 weken later in Dortmund in de 2e speelronde veel beter. Met 3 overwinningen tegen BVB Dortmund (6: 0), tegen recordkampioen MTV Stuttgart (1: 0) en tegen de SG TSV 1860 München / Viktoria Berlin behaalden onze helden een 9 op 9.

Op de 3e speeldag moest de FCSP zich tijdens de eerste wedstrijd tegen de kampioen van vorig jaar SF blauw-geel Blista Marburg met 1-2 gewonnen geven. De tweede plaats leek opeens ver weg. Maar concurrent Chemnitz speelde 1-1 gelijk tegen BVB, terwijl FCSP met 4-2 won tegen FC Schalke. De 2e plaats was plotseling terug in vizier! Toen ook MTV Stuttgart (0: 2) te sterk bleek voor Chemnitz kregen de Kiezkickers een unieke kans op de 2e plaats. Onze blinde Helden lieten deze kans niet onbenut en grepen deze kans na 3-0 winst tegen SG PSV Keulen / SV Teutonia KÖPPERN.

De runner-up zijn in de 2e Bundesliga is voor onze blinde helden al het beste resultaat in de geschiedenis van de club, maar onze helden willen meer. Op zaterdag (09.09.) krijgen onze blinde bruin-witte een unieke kans op de titel. Wij supporteren alvast wereldwijd mee. Ben je in Halle moet je zeker op de markt zijn !

DE WEG NAAR DE DM-FINALE

1e Ronde (in Berlijn)

FC St. Pauli – Chemnitzer FC 0: 2

  1. Ronde (in Dortmund)

FC St. Pauli – Borussia Dortmund 6: 0

FC St. Pauli – MTV Stuttgart 1: 0

FC St. Pauli – SG TSV 1860 München / Viktoria Berlin 9: 0

  1. Match dag (Stuttgart)

FC St. Pauli – SF blauw-geel Blista Marburg 1: 2

FC St. Pauli – FC Schalke 04 4: 2

FC St. Pauli – SG PSV Keulen / SV Teutonia KÖPPERN 3: 0

Leave a Reply