Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Overtuigende overwinning tegen Groningen 3-0

Op vrijdagavond heeft FC St Pauli een oefenwedstrijd tegen FC Groningen verdiend met 3-0 gewonnen. In de Sportanlage in Rotenburg an der Wümme stond het na 45 nog 0-0. In de 2e helft scoorde Neudecker op een knappe vrijtrap de 1-0, Sobota scoorde de 2-0 op strafschop en de 3-0 met een knappe stift vanop 40 meter.

Onze kiezkicker maakt van de interlandpauze gebruik om te testen tegen de Nederlandse eredivisie club FC Groningen. Voor ons elftal zou de wedstrijd een laatste graadmeter zijn, om daarna met volle energie de laatste trainingsweek voor de wedstrijd 1FC Nürnberg aan te vangen.

Vanaf de eerste minuut namen onze Kiezkickers de match in handen en speelde hoge pressing. Toch waren de eerste kansen voor Groningen met een kopbal(10) en een lage schot (16)

Na 20 minuten probeerde onze kapitein Bernd Nehrig het vanop afstand maar zijn schot ging knap voorbij. Ook Bernd zijn voorzet vanop de flank kon niet door Sobota ingetikt worden. De eerste helft ging gelijk op. Beide ploegen deden hun best maar miste precisie voor het doel. Bernd probeerde het nog eens van ver (39) en voor Groningen probeerde Yoëll van Nieff het vanop vrije trap (43’). Beide ploegen gingen met 0-0 de kleedkamers in.

Aan het begin van de tweede helft deed onze coach Olaf Janßen 3 wissels: Cenk Sahin, Nehrig en Sami Allagui bleef in de kleedkamer en het trio Jan-Philipp Kalla, Maurice Litka en Jan-Marc Schneider nam hun plaatsen in. Onze Kiezkickers zaten opnieuw onmiddellijk in de wedstrijd. Met veel druk en verse offensieve krachten nam FCSP de match resoluut in handen. Eerst testte Kalla de kunsten van de Hollandse goalie van op 17 meter, iets later schoot Sobota knap naast het doel. Het stond in de sterren geschreven dat onze FCSP op voorsprong ging komen. In de 59 minuut was het zover, Richard Neudecker scoorde op vrije trap vanop 18 meter via de binnenkant van de paal de 1-0.

Het zag er steeds beter voor FCSP, de invallers brachten frisheid en speelvreugde in de wedstrijd en zagen hun inzet zich beloond toen in de 67e minuut Sobota vanop de stip de 2-0 scoorde -Kalla was te val gebracht in het strafschopgebied- Nauwelijks 2 minuten later was Litka dicht bij de 3-0. In de 78e minuut was Groningen er dichtbij, maar de poging van Tom Van Weert strandde op de lat.

5 minuten voor het einde veroverde Sobota de bal op het middenveld en stifte de bal vanop 40 minuten achter de verbijsterde doelman van Groningen 3-0. Meteen de eindstand

FC St. Pauli

Heerwagen – Zander, Avevor (79. Koglin), Schoppenhauer (79. Carstens), Buballa – Sobota, Flum (61. Lee), Nehrig (46. Litka), Neudecker, Sahin (46. Kalla) – Allagui (46. Schneider)

Cheftrainer: Olaf Janßen

Doelpunten: 1:0 Neudecker (59.), 2:0 Sobota (67. FE), 3:0 Sobota (86.)
Gele Kaarten: Neudecker (40.) – Hrustic (40.), Warmerdam (56.)
Toeschouwers: 700
Scheidsrechter: Harm Osmers

Leave a Reply