Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Persconferentie na de wedstrijd tegen Heidenheim

Na de laatste minuut overwinning van FC St. Pauli tegen 1. FC Heidenheim gaven beide trainers FCH-Coach Frank Schmidt en FCSP-Coach Olaf Janßen hun mening over de wedstrijd.

„Het is niet gemakkelijk de gepaste woorden te vinden“ begon Heidenheim-Coach Frank Schmidt de persconferentie. Alhoewel zijn elftal zonder punten van het terrein moest loofde de trainer zijn spelers „ Het elftal heeft met vertrouwen gespeeld en we hebben defensief nauwelijks iets weggeven, het was vandaag echt moeilijk om tegen ons te scoren.“

Volgens Schmidt hadden ze in de eerste helft de grootste kans om verdiend op voorsprong te komen, ook na de rust hadden we moeten scoren, toen Nikola Dovedan een reuze mogelijkheid kreeg. Na de tacktische wissel van Olaf Janssen moesten we allerter zijn op standaardsituaties.  „Ik moet mijn elftal – voor 91 Minuten en 59 Seconden – complimenteren voor hun wedstrijd, helaas in de laatste seconde heeft het mijn elftal het weggegeven. „Voor ons was het zeer bitter uiteraard heeft Olaf het anders gezien”, verklaarde Schmidt afsluiten.

Uiteraard was FCSP-Cheftrainer Olaf Janßen niet ontgoocheld. „In de eerste helft hadden we het zeer zwaar. Heidenheim stond in hun 4-4-2 zeer compact en heeft het ons zeer moeilijk gemaakt om ruimte te vinden “, „Nu zal iedereen het wel begrepen hebben dat we iedere week het uiterste moeten geven tegen elke tegenstander. De 2e Bundeliga is een zeer moeilijke competitie en er steekt geen enkele ploeg bovenuit. Ploegen die denken even een wedstrijd te winnen worden meteen afgestraft. “

Na een zeer ontgoochelende eerste helft stelde de coach tactisch zijn elftal bij, hij versterkte zijn offensieve middenveld door Mats Moller Dæhli in te brengen voor Sami Allagui „Hoe mijn elftal na de pauze gespeeld heeft, zo bal zeker, zoveel energie, altijd proberend dat heeft me zeer verheugd. Ik had het gevoel dat er ergens beloond zouden worden voor onze inzet “, verklaarde onze coach na het eindsignaal.

Janssen voegde eraan toe: „Dat het uiteindelijk ook gebeurt is zeer bitter voor onze tegenstander maar sensationeel voor ons. “ Van dit heel bijzondere moment – de zege in de slotminuut- mag de ploeg genieten. „het publiek heeft gevoeld dat het elftal er alles aan gedaan heeft om te winnen“, prees Janssen zijn elftal aansluitend.

Bron : www.fcstpauli.com

Leave a Reply