Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Flum in de slotseconde !!! 1-0

Op de 4e speeldag van de 2e Bundesliga heeft FC St. Pauli – met een doelpunt van Johannes Flum in de laatste seconde – de 3 punten thuisgehouden. Voor een uitverkocht stadion – 29.546 toeschouwers – hebben de Kiezkickers de eerste thuisoverwinning van het seizoen 2017-2018 behaald. In een betere 2e helft wist FCSP-veldoverwicht te creëren en dwong verschillende corners af, op de laatste hoekschop van de wedstrijd prikte Flum de bal tegen de netten

De Kiezkickers wilde graag – in de thuiswedstrijd tegen 1. FC Heidenheim – de tweede overwinning van het seizoen vieren. De wedstrijd werd gespeeld onder de ogen van 29.546 toeschouwers (uitverkocht) met als speciale gasten de Dakloze ploegen van Dutsland en Zwitserland. In de startopstelling was er 1 wijziging: Voor Mats Møller Dæhli kwam Cenk Sahin in het elftal.

FCSP wist met de komst van 1. FC Heidenheim dat er een zeer gedisciplineerd team op het terrein kwam met in hun rangen ex-St. Paulianer John Verhoek. Onze Kiezkickers wisten in het begin verschillende goede countersituaties te creëren, maar het ontbrak zuiverheid in de passing om gevaarlijk te kunnen zijn. Onze verdediging gaf gelukkig  niks weg zodat het eerste kwartier doelpuntkans arm bleef.

Omdat het voetballend niet lukte probeerde vele spelers het vanop de 2e lijn. Heidenheim was er via Arne Feick zeer dicht bij maar zijn schot ging nipt voorlangs (27). Aan de andere kant kreeg Jeremy Dudziak een kans maar zijn plaatsbal ging over het doel (29). Het was de laatste noemenswaardige kans in een zeer povere eerste helft.

Tijdens de rust veranderde Olaf Janssen zijn systeem naar een 4-5-1 ten kostte van Sami Allagui. Hij bracht Moller Dæhli om meer controle te krijgen op het middenveld, een idee dat meteen resultaat opleverde. FCSP had nu duidelijk veldoverzicht maar dit betekende niet dat Heidenheim in de problemen kwam, behalve veel hoekschoppen leverde het weinig gevaar op. De grootste kans was uiteindelijk voor Heidenheim, Nikola Dovedan schoot vanop twaalf meter een unieke kans naast het doel (49).

Onze jongens in Bruin-Wit wilden kost wat kost de wedstrijd te winnen maar moesten opletten om niet in de counterval van FCH te trappen. Omdat FCSP niet direct Heidenheim keeper Kevin Müller kon bedreigen probeerde ze het met afstandsschoten. Een poging van de net ingevallen Johannes Flum werd geblokkeerd door Mathias Wittek (63) en schot van Buchtmann werd door Muller in corner gezet (78).

Na een actie van Møller Dæhli had Aziz Bouhaddouz de 1-0 op het hoofd maar hij kopte de bal over het doel (84.). De toeschouwers stuwden de Kiezkicker steeds meer naar voren en het was wachten op de slotseconden toen een Lucky Punch van Flum alsnog voor het winnend doelpunt zorgde (90 + 2). Meteen het eindsignaal en complete waanzin in het stadion, Een thuisoverwinning!

FC St. Pauli

Himmelmann – Dudziak, Hornschuh, Avevor, Buballa – Sobota, Nehrig (62. Flum), Buchtmann, Sahin – Allagui (46. Møller Dæhli), Bouhaddouz

Hoofdtrainer: Olaf Janßen

  1. FC Heidenheim

Müller – Busch, Wittek, Beermann, Feick (75. Pusch) – Schnatterer, Griesbeck, Titsch-Rivero (65. Theuerkauf), Dovedan, Skarke (83. Halloran) – Verhoek

Hoofdtrainer: Frank Schmidt

Doelpunten: 1:0 Flum (90. +2)
Gele kaarten: Feick, Dovedan, Pusch
Scheidsrechter: Thorben Siewer (Olpe)
Toeschouwers: 29.546 (uitverkocht)

Bron : www.fcstpauli.com

Leave a Reply