Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Janssen: “Wij willen het tempo gaan bepalen”

Na bijna 3 weken rolt zaterdag (26.08., 13 uur) de bal weer op Millerntor. FC St. Pauli neemt het in de 4e speeldag op tegen 1. FC Heidenheim. Voor deze wedstrijd besprak onze hoofdcoach Olaf Janßen onder meer de spelerssituatie, de komende tegenstander en de ondersteuning van het FCSP Legioen

“We hebben een zeer intensieve trainingsweek achter de rug,” legde coach Olaf Janßen uit aan het begin van de persconferentie. “Vanmorgen, hebben de jongens bij een 11 tot 11 een goede mentaliteit op het terrein geloond” stelde de 50-jarige woensdagmiddag verheugd vast”, om vervolgens te benadrukken ” Voor elke speler is het duidelijk dat we dezelfde mentaliteit – zaterdag tegen Heidenheim,- ook op het veld moeten brengen want Heidenheim zal zeker geen cadeaus komen uitdelen. “

Kyoungrok Choi, Yiyoung Park en Lasse Sobiech zullen zaterdag alvast niet te bewonderen zijn op het terrein.” Lasse heeft aan 90% getraind en door deze intensiteit terug last gekregen van hoofdpijn, hij heeft vandaag alleen maar gefietst. Hij zal zaterdag dan ook niet beschikbaar zijn, we hopen Lasse te recupereren maandag 11-09 tegen Nürnberg” aldus de coach.

Zoals in Darmstadt zal Sobiech vervangen worden door Christopher Avevor. “Jackson heeft het in zijn eerste wedstrijd in maanden keurig gedaan, hij ontbreekt alleen nog een beetje het gevoel in wedstrijdsituaties. Dit is normaal na zo’n lange tijd zonder wedstrijd, Avevor gaat tegen Heidenheim zeker weer gemotiveerd aan de wedstrijd beginnen. 

In Darmstadt hebben we ons door bepaalde gebeurtenissen laten beïnvloeden en hebben ze te weinig structuur in ons spel gelegd. Het moet tegen Heidenheim helemaal anders. “We zullen proberen het tempo te bepalen, onze stempel te drukken en we onze sterke punten op te leggen aan de tegenstander” verklaarde Olaf die de kans op wissels openliet ” We zullen kijken hoe we onze tegenstander het meeste pijn kunnen doen, dat kan met of zonder veranderingen in de start-elf “

Heidenheim is een volwassen ploeg, die nauwelijks in de zomer spelersveranderingen heeft ondergaan. Alleen Tim Kleindienst (voor SC Freiburg) verliet de club, de rest van de vaste kernspelers heeft FCH kunnen behouden. Daarnaast heeft het zich nog versterkt met Robert Glatzel (1. FC Kaiserslautern), Kolja Pusch (Jahn Regensburg) en Nikola Dovedan (SCR Altach) ”
Hun ploeg is duidelijk beter dan die van vorig seizoen. Janssen benadrukte ook nog het counterspel van FCH met kopbalsterke spelers die gevaarlijk zijn op standaard situaties.

Na drie wedstrijd zonder overwinning willen de Kiezkickers zaterdag terug aankopen met een zege. Voor Janssen zal zeker de ondersteuning van de FCSP fans helpen. Kenmerkend voor de club is is dat de wedstrijd op enkele tickets weer helemaal vol zal zitten. “Ik ben blij en dankbaar dat onze fans ons zo ondersteunen, we zullen dan ook gemotiveerd aan de wedstrijd beginnen.

Bron : www.fcstpauli.com

Leave a Reply