Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

FCSP voor het eerst zonder punten: 3-0 in Darmstadt

FC St. Pauli verloor op de 3e speeldag van de 2e Bundesliga bij SV Darmstadt 98 met 3-0 (1-0). Kevin Großkreutz scoorde al snel voor de degradant van de Bundesliga de 1-0 (9), Artur Sobiech verhoogde vlak na de rust op strafschop 2-0 (49). Nadat Sami Allagui een strafschop voor FCSP verkwanselde (67) scoorde Yannick Stark (81) de 3-0.

In vergelijking met de 1: 2 nederlaag bij SC Paderborn – in de Duitse beker- , wijzigde Olaf Janßen zijn elftal op 5 plaatsen. Robin Himmelmann keerde terug tussen de palen en ook Jeremy Dudziak, Waldemar Sobota en Sami Allagui keerde terug naar het start elf. Ook in het  2: 2 gelijkspel tegen Dynamo Dresden speelde dit kwartet vanaf de start. Lasse Sobiech had een hoofdletsel opgelopen tijdens het bekerduel en werd vervangen door Christopher Avevor. Hij vormde met Marc Hornschuh dus de centrale duo in de verdediging. Voordat beide teams in de gietende regen aan de wedstrijd begonnen werd er een indrukwekkende stilte gehouden voor de slachtoffers van de terroristische aanslag in Barcelona.

Beide ploegen startte meteen in de hoogste versnelling, al na 67 seconden had het 0-1 kunnen staan voor FCSP. Na een hoekschop van Christopher Buchtmann schudde Aziz Bouhaddouz zijn bewaker Aytaç Sulu van zich af, Darmstadt-keeper Daniel Heuer Fernandes reageerde echter bliksemsnel op de snoekduik van Aziz en kon pareren (2)! Aan de overkant kon ook Himmelmann niet op zijn lauweren rusten, hij moest vol aan de bak op een 20 meter schot van Artur Sobiech. (6).

Drie minuten later was onze FCSP-keeper machteloos. Na een voorzet van de flank viel de bal voor de voeten van de vrijstaande Kevin Großkreutz, hij scoorde van op 10 meter de 1-0 (9). Darmstadt had duidelijk het betere van het spel en kwam via Wilson Kamavuaka aan een nieuwe mogelijkheid maar Himmelmann pareerde sterk (19).

Zeven minuten later was er de grote kans op de gelijkmaker! Dudziak legde af voor Bouhaddouz maar Aziz raakte de bal niet goed en schoot over (26). FCSP had in deze periode het betere van het spel, had veel balbezit maar dit leverde uiteindelijk geen kansen op. Met 1-0 gingen we dan ook rusten.

Zonder vervangingen begonnen beide teams aan de 2e helft en ook het weer veranderde niet, de regen bleef met bakken uit de lucht vallen. Drie minuten was de wedstrijd ver en scheidsrechter Arne Aarnink gaf een (zeer lichte) strafschop aan de gastheren, Tobias Kempe nam het cadeau met plezier aan 2-0(49).

Voor FCSP bleven er toen nog 40 minuten om de eerste nederlaag in de 2e Bundesliga te ontlopen sinds einde maart – 1-0 bij Erzgebirge Aue -. Darmstadt kon nu nog meer countervoetbal spelen en onze Kiezkickers geraakte nauwelijks aan het doel van Darmstadt – dan maar vanop afstand dacht Bouhaddouz – maar hij trapte ruim over het doel (57).
Vlak na dit schot reageerde Janssen, Cenk Sahin kwam voor Mats Møller Dæhli op het plein (59).

De Kiezkicker waren dicht bij de aansluitingstreffen toen – na goed samenspel Sahin, Bernd Nehrig en Bouhaddouz – Buchtmann vanop 22 meter kon afdrukken, maar Heuer Fernandes pareerde sterk ten koste van een corner. Bij deze corner was het tijd om FCSP een strafschop te schenken, scheidsrechter Aarnink wees naar de stip na vermeend handbal. Allagui trapte zwak naar de rechterhoek en Heuer Fernandes pareerde de bal (67).

Janssen reageerde door Johannes Flum te brengen voor Avevor en door met 3 man vanachter te spelen (68). Even later bediende Bouhaddouz Allagui maar hij besloot op de binnenkant van de paal, de rebound was voor Heuer Fernandes (76). De bruin-witte gaven niet op maar opnieuw Bouhaddouz kon op aangeven van Sahin niet scoren (80).

De beslissing viel toen de ingevallen Markus Steinhöfer een voorzet van Terenc Boyd op Himmelmann kopte , de rebound was voor Yannick Stark die de 3-0 op het bord knalde (81) Het slotakkoord was – voor de voor Sobota ingevallen – Maurice Litka die het vanop afstand probeerde (89), maar Heuer Fernandes had er geen problemen mee. Meteen de eerste nederlaag in de Bundesliga na 10 ongeslagen wedstrijden.

SV Darmstadt 98

Heuer Fernandes – Sirigu (79. Steinhöfer), Sulu, Höhn, Holland – Altintop, Kamavuaka – Großkreutz, Mehlem (81. Stark), Kempe – Sobiech (69. Boyd)

Cheftrainer: Torsten Frings

FC St. Pauli

Himmelmann – Dudziak, Avevor (68. Flum), Hornschuh, Buballa – Sobota (81. Litka), Nehrig, Buchtmann, Møller Dæhli (59. Sahin) – Allagui, Bouhaddouz

Cheftrainer: Olaf Janßen

Doelpunten: 1:0 Großkreutz (9.), 2:0 Kempe (49., FE), 3:0 Stark (81.)

Gele kaart: Holland, Mehlem / Avevor

Scheidsrechter: Arne Aarnink (Nordhorn)

Bezoekers: 17.400 (ausverkauft)

Bron : foto’s en verslag www.fcstpauli