Volgende wedstrijdSpeeldag 15 : 1FC Nürnberg – FC St. Pauli/28 november 2021/Max-Morlock-Stadion

Voorbeschouwing SC Paderborn – FCSP

Na 2 speeldagen neemt de competitie van de 2. Bundesliga een korte pauze. Dit weekend staat de 1e eerste ronde van de DFB Cup op de agenda. Onze Kiezkickers trekken op maandag (14,8., 18u30) naar 3e klasser SC Paderborn. Als goede gewoonte hebben we wat feiten over onze tegenstander op rij gezet.

Niet voor mogelijk gehouden klasse behoud

Na het einde van vorig seizoen eindigde SC Paderborn op de 18de plaats in de 3e Liga, eigenlijk betekende dit de degradatie naar de Regionalliga West. Omdat TSV 1860 München geen licentie kreeg voor deze 3e Liga (na verlies van de degradatiewedstrijden tegen Jahn Regensburg) kon SCP alsnog het klasse behoud vieren. Drie weken na de laatste wedstrijd in 3e Liga ontvingen de Oost-Westfalen het positieve nieuws van de Duitse voetbalbond (DFB). De complete afgang van 1e. Bundesliga naar de Regional League West binnen drie jaar werd daarom op het nippertje voorkomen.

Sterke serie

Met een sterke eindsprint aan het einde van vorig seizoen was Paderborn bijna zelf in staat geweest om het eigen klasse behoud te vieren. SCP won elf punten uit hun laatste vijf wedstrijden, maar kwam één punt te kort voor behoud. Deze positieve serie hebben de Oostwestfalen voortgezet in het huidige nieuwe seizoen. Na een turbulente 4:4 tegen Hall volgde winst tegen Chemnitz (3: 2), Lotte (2: 1) en Sonnenhof Großaspach (5: 0). Paderborn is momenteel 12 wedstrijden ongeslagen: negen in de 3e Liga en drie wedstrijden in de Nationale Westfalen Beker, met inbegrip van de uiteindelijke overwinning van vorig jaar tegen de Sportfreunde Lotte (3: 1), die deelname aan de DFB Cup betekende.

Bouwmeester Baumgart

Na de bittere 0: 4 nederlaag bij VfR Aalen werd midden april de toenmalige hoofdcoach Stefan Emmerling ontslagen. Een dag later werd Steffen Baumgart voorgesteld als nieuwe coach, hij leidde meteen de positieve wending bij SCP in. Onder leiding van de voormalige Bundesliga-speler (met inbegrip van Hansa Rostock, Energie Cottbus en VfL Wolfsburg), heeft SCP niet één competitieve wedstrijd verloren. “De teamspirit is beter geworden sinds hij trainer is. Het is leuker, en er zit meer grinta in het spel. We hebben ons onder de nieuwe coach meer gevonden als team” zo prees SCP-kaptein Christian Strohdieck het werk van de nieuwe hoofdcoach.

Ben Zolinskis

Met 14 doelpunten in de eerste vier wedstrijden is de SC Paderborn de doelpuntenmachine van de 3e Liga. Bijzonder trefzeker is Ben Zolinskis, de middenvelder voert de topscorerlijst aan met 4 treffers. Ook teamgenoot Sven Michel scoorde reeds 3 doelpunten en heeft 3 assist op zijn naam staan.

Paderborn WK-geschiedenis

26 keer kon de SC Paderborn zich plaatsen voor de DFB Cup. De balans is echter bescheiden. 16 keer was de eerste ronde het eindpunt, 9 keer slaagde SCP de 2e ronde te bereiken. Alleen in het seizoen 2004/05 wisten de Oost-Westfalen de 1/8e finale te bereiken. Na overwinningen tegen HSV (4: 2) en MSV Duisburg (2: 1) werden zijn op penalty’s geklopt door SC Freiburg (3: 6)

Bron : www.fcstpauli.com