Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Nauwkeurigheid is belangrijker dan het hart

Uiteindelijk was het een billijk gelijkspel. Ook hoofdtrainer Olaf Janßen bevestigde dit de dag na de 2: 2 tegen Dynamo Dresden in een gesprek met de journalisten uit Hamburg. Onze trainer toonde zich bijzonder tevreden met de verder ontwikkeling van zijn elftal.

“We hebben onze tactiek herzien tijdens de rust, de jongens hebben dit uitstekend opgenomen. We hadden betere controle en we waren in staat ons spel, met snelle omschakeling, beter uit te voeren.” Olaf Janßen was dan ook blij met de reactie van zijn team na de pauze.

Omdat de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, ondanks een goede tweede helft en een tijdelijke 2: 1 voorsprong aan het einde, uiteindelijk maar 1 punt opleverde, was zijn team te zelfkritisch in video analyse geweest, ” Je kan je teveel ergeren, de jongens moeten zich niet versteken voor dit resultaat. We hebben vier punten uit twee wedstrijden behaald en dan moet je niet mekkeren. Had me iemand dit voor de seizoensstart gezegd, ik had onmiddellijk getekend aldus onze 50-jarige coach.

“Het team is fysiek in zeer goede vorm en heeft aangetoond dat ze, in dit vroege stadium van het seizoen, zowel met als zonder de bal de tegenstander haar eigen spel kan opleggen,” zo prees Olaf de recente prestaties van zijn team.

Daarbuiten werkt elke speler hard aan zichzelf: “Ik doe mijn best, bijvoorbeeld, aan de jongens uit te leggen dat nauwkeurigheid belangrijker is dan zijn hart te leggen in de afwerking.  Je scoort ook dikwijls met je  zo gezegde slechte voet. Buchti’s eerste doelpunt tegen Dresden was daar een uitstekend voorbeeld van. “Veel spelers van ons kunnen offensief gevaarlijk zijn, niet alleen Buchti  ” zo moedigde Janssen zijn team aan de volgende wedstrijden moedig en zelfbewust aan te vangen.

Bron : www.fcstpauli.com