Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

2-1 winst tegen Werder Bremen in Galamatch

In de galamatch, voorafgaand aan de eerste competitiewedstrijd bij VfL Bochum (vrijdag, 28.07., 20:30 pm), ontving FC St. Pauli op zaterdag (22.07.) SV Werder Bremen. Aziz Bouhaddouz opende in de 22e minuut de score voor onze FCSP voor 20.026 toeschouwers. SVW maakte na de rust gelijk door de ingevallen Fin Bartels (55). Uiteindelijk zorgde Bouhaddouz met zijn tweede doelpunt (68) voor een succesvolle afronding van het voorseizoen.

Zoals aangekondigd, om de laatste indrukken te krijgen voor de competitie start, stuurde hoofdtrainer Olaf Janssen bij de generale repetitie naast Robin Himmelmann ook Aziz Bouhaddouz, Mats Møller Dæhli (later in de voorbereiding gestart) en Luca Zander (blessure tijdens voorbereiding) aan de start. Onze trainer koos voor een 4-4-2 formatie met Bouhaddouz en Sami Allagui als spitsen. De bezoekende coach Alexander Nouri koos voor een 3-5-2. Ex-Kiezkicker Max Kruse stond kapitein in de basis, terwijl Fin Bartels op de bank startte.

De eerste halve kans was voor de Janssen-Elf: Na een voorzet van Daniel Buballa klom Bouhaddouz het hoogste, zijn kopbal vanaf tien meter bracht SVW-keeper Jiri Pavlenka niet in de problemen (4). Aan de andere kant moest Himmelmann zich strekken op een 22-meter schot van Aron Johannsson (8). In het vervolg stonden de verdedigingen compact en gaven weinig kansen weg.

In de 22e minuut sloeg de FCSP ijskoud toe: Na balverlies van de gasten counterde FC St Pauli perfect. Allagui had zelf kunnen besluiten maar hij legde opzij en Bouhaddouz liet Pavlenka met een schot in de linkerhoek geen kans – 1: 0 (22)! De voorsprong was op dat moment meer dan verdiend, omdat de Kiezkicker collectief sterk verdedigden en de Bremer aanval, onder leiding van Kruse, radeloos liet.

In de 32e minuut joeg Florian Kainz joeg de bal scherp van het middenveld het strafschopgebied in, Luca Caldirola kwam tot koppen maar Himmelmann pakte zeker. De Nouri-elf kwamen beter in het spel, maar de kansen waren alleen door de bruin-witten. Eerst pareerde Pavlenka een schot van Bouhaddouz (41), vervolgens mikte Sobota een counteraanval twee meter voorbij de tweede paal (44). Kort na deze actie was het rust.

Terwijl Janssen geen veranderingen doorvoerde tijdens de rust, stuurde SVW-coach Nouri vier nieuwe spelers in het veld, met inbegrip van Bartels. Nauwelijks op het veld zette de ex-Kiezkicker met een hakje Kainz op weg naar doel maar Himmelmann kon afweren, dat had de 1-1 moeten zijn (49). Nauwelijks 60 seconden later scoorde Allagui, maar hij stond buitenspel (50e).

In de 55e minuut viel er een doelpunt te noteren, helaas was het in het doel van FC St Pauli. Bremen strafte een balverlies van Janssen-Elf ijskoud af: Bartels ronde een voorzet van Gebre Selass af – 1: 1 (55.). Na iets meer dan een uur spelen voerde Janssen de eerste twee wijzigingen door. Jan-Philipp Kalla en Cenk Sahin kwamen voor Zander en Moller Dæhli in de strijd.

Het duo stond slechts vijf minuten op de grasmat, of ze konden de 2-1 vieren. Na een vrije trap van Sobota kreeg de SVW-defensie de bal niet uit het strafschopgebied, Bouhaddouz nam de kans dankbaar aan en schoot vanop 7 meter de 2-1 op het bord (68.). Kort na de nieuwe voorsprong waren de volgende wissels te noteren: Kyoungrok Choi verving Allagui (71) en Johannes Flum kwam voor Nehrig (72). Bij de gasten verliet Kruse het veld voor Luning Zhang (71).

FC St Pauli stond voor de rest van de wedstrijd zeer stabiel en liet geen kansen meer toe. Bouhaddouz had de kans op zijn hattrick op vrije trap, op 25 meter schoot Aziz knap langs de linkerpaal. (79). Terwijl de laatste minuten aanbraken wisselde Janssen nog 3 keer, Lasse Sobiech zag zijn kopbal in de slotseconden nog van de lijn gekeerd zo was de 7e overwinning in 7 oefenwedstrijden was een feit.

De hoogtepunten en delen van de wedstrijd zijn nu beschikbaar op fcstpauli.tv beschikbaar.

FC St. Pauli
Himmelmann – Zander (63. Kalla), Hornschuh (84. Schoppenhauer), Sobiech, Buballa – Sobota (84. Park), Nehrig (72. Flum), Buchtmann (81. Neudecker), Møller Dæhli (63. Sahin) – Allagui (71. Choi), Bouhaddouz

Hoofd Coach: Olaf Janssen

SV Werder Bremen
Pavlenka – Veljkovic, Caldirola, Sané – Bauer (46. Gebre Selassie), Bargfrede, Gondorf (46. Delaney), Kainz, Garcia (46. Augustinsson) – Johansson (46. Bartels), Kruse (71. Zhang)

Hoofd Coach : Alexander Nouri

Doelpunten: 1: 0 Bouhaddouz (22), 1: 1 Bartels (55) 2: 1 Bouhaddouz (68)
Gele kaarten: Sobiech/ Sané
Scheidsrechter: Robert Schröder
Toeschouwers: 20.026

Foto’s, beelden en matchverslag : www.fcstpauli.com