Blinden voetbal FCSPOns blinde team bereikt finale Duits Kampioenschap !

17 juli 2017by FCSP Belgium

Op zaterdag (15.07.) en zondag (16.07.) waren onze blinde voetballers actief in de derde en laatste finale Ligaspeeldag in Stuttgart. Dankzij twee overwinningen tegen FC Schalke 04 en PSV SG Keulen / SV Teutonia Köppern eindigden onze blinde Kiezkicker 2e in het eindklassement en zijn dus gekwalificeerd voor de finale van het Duits kampioenschap!  Op zaterdag (09.09)in Halle spelen ze de finale tegen SF / BG Marburg Blista.

Met een punt achterstand op SG/BF Blista Marburg en Chemnitz FC begonnen onze blinde voetballers op zaterdag (07.15.) aan de laatste Liga speeldag. Hier stond als eerste opdracht de wedstrijd tegen leider Blista Marburg op programma. Onze Kiezkicker gingen net voor de rust, via een doelpunt van Jonathan Tönsing,wel in  voorsprong, toch moesten onze jongens zich op het einde met 1-2 gewonnen geven tegen de regerende landskampioen. Een serieuze tegenslag voor onze jongens die kost wat kost bij de beste twee wilden eindigen, om zo in aanmerking te komen voor de kampioenschap finale.

Echter er meteen een glim van hoop toen het duidelijk werd dat Chemnitz maar 1-1 gelijk speelde tegen BVB. Dit betekende dat Chemnitz maar 2 punten voorsprong telde met nog 2 wedstrijden voor de boeg. Voor de 2e zaterdag wedstrijd tegen FC Schalke 04 was er maar 1 optie : winnen ! Bij de rust leiden onze FCSP reeds met 3-1 om op het einde met 4-2 te winnen. Tegen S04 scoorde Jonathan Tönsing, Paul Ruge, Philipp Versen en Serdal Celebi de doelpunten. Nu stonden onze Kiezkicker voor Chemnitz in de rangschikking, Chemnitz moest aansluitend tegen de record kampioen MTV Stuttgart aan de bak.De CFC werd verslagen met 0: 2, zodat onze bruin-witte alsnog op het einde van de 1e dag op de zo gegeerde 2e plaats stonden!

Op zondag (. 16,7) stond de wedstrijd PSV SG Keulen / SV Teutonia Köppern op het programma met opnieuw maar 1 doel winnen!. De Kiezkicker domineerde de wedstrijd vanaf het begin en wisten via doelpunten van Jonathan Tönsing, Serdal Celebi en Rasmus Narjes met 3: 0 te winnen. Dolle vreugde uiteraard bij onze blinde vedetten. KLIK!

Op zaterdag (09.09.) treffen onze blinde voetballers ,op het marktplein in Halle, in de kampioenschap finale de SF / BG Marburg Blista. Aanvang van de finale is om 15.30 uur.

Bron : Tekst, video en foto’s www.fcstpauli.com
Foto banner : Florian Eib

WIL JE LID WORDEN VAN ONZE FANCLUB?

OVER FCSP BELGIUM

Welkom bij de Belgische officiële supportersclub van FC St Pauli. Onze eerste bedoeling is alle fans verzamelen en gezamelijk met auto's naar uitwedstrijden van onze Kiezkiekers te gaan. Iedereen is bij ons welkom maar open moet staan voor de mening:
- Anti Nazi's
- Vluchtelingen welkom
- Tegen Racisme
- Tegen Fascisme
- Tegen Homofobie

Inschrijven nieuwsbrief

Je gegevens worden beschermd onder voorwaarden GPDR

Twitter

@FCSP_Belgium - 9 uur

waar is de tijd dat je naar luisterde omdat het de zender was met alleen muziek ... nu is het meer een…

@FCSP_Belgium - 10 uur

welke kleur een vrouw of kind ook draagt, voor welke ploeg ze ook supporteren NOOIT breng je hun in gevaar ... #stvgnk

@FCSP_Belgium - 10 uur

lafbekken van (mijn stad) samen met hebben bussen met vrouwen en kinderen aangevallen ... app…

INSTAGRAM

Alle rechten voornbehouden © copyright aan desbetreffende eigenaars. Foto's dienen ter illustratie