Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Langdurige samenwerking met Stoke City

Als eerste Duitse profclub gaat FC St. Pauli een langdurige samenwerking aan met een Engelse Premier League club.
De verantwoordelijke van de clubs FCSP en FC Stoke City hebben een akkoord uitgewerkt tot een langdurige en intensieve samenwerking.

CEO Andreas Rettig kijkt vol verwachting naar de komende samenwerking: “We verheugen ons de eerste Duitse club te zijn die een langdurige samenwerking met een Premier League club aangaat. Na gesprekken met Stoke City zijn we beide tot de conclusie gekomen dat we op vele vlakken dezelfde visie hebben. Wij persoonlijk denken niet alleen te kunnen profiteren van de wereldwijde scouting van Stoke City, maar ook in de manier van werken, coaches opleiding en de ontwikkeling van onze jeugd. Ewald Lienen zal de samenwerking in goede banen leiden ”

Zelfs Stoke City’s CEO Tony Scholes heeft grote verwachtingen bij de samenwerking: “We kijken constant uit naar manieren om ons te verbeteren en ons verder te ontwikkelen, op technisch vlak,  op gebied van spelers en coaches ontwikkeling,  maar op gebieden van extra-sportieve vlakken. Door de samenwerking met St. Pauli zullen we in staat zijn om dit op alle vlakken te doen. Net als onze club is FCSP lokaal diep verankerd. Beide clubs zullen dingen op gelijk manier moeten aanpakken. Wat betreft voetbalzaken heeft FC St. Pauli over de hele wereld een heel bijzondere reputatie opgebouwd. We zouden graag deze kennis aanboren, evenals FC St. Pauli zal kunnen profiteren van onze kennis. ”

Buiten het sportieve zit ook in de deal ook de pakketten marketing, merchandising en de media . Als het eerste zichtbare teken van de samenwerking zullen beide clubs vriendschappelijk tegen elkaar spelen op dinsdag 1 augustus om 18u30 in ons Millerntor-Stadion .

Ticketinfo zal binnenkort volgen.

Bron : www.fcstpauli.com