Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

FCSP wint tegen FC Pinzgau met 2-1

Op de vierde dag van het trainingskamp in Maria Alm stond er vandaag voor onze Kiezkickers een losse training en een vriendschappelijke wedstrijd op het programma. In de late na middag versloeg de Janssen-elf het lokale FC Pinzgau met 2: 1 (1: 1).

Om 17u30 rolde de bal voor de testwedstrijd. Chef coach Janssen gaf de licht geblesseerde Himmelman, Møller Dæhli en Sahin rust. Ook Luca Zander en Jeremy Dudziak , beide in opbouw, mochten de wedstrijd tegen de club uit de Oostenrijkse derde divisie toekijken.

Vanaf begin had FCSP controle over de wedstrijd maar kon zich geen noemenswaardige kansen bij elkaar spelen. Toen Pinzgau de bal niet uit zijn eigen strafschop gebied kreeg, kon Choi profiteren maar zijn schot belande in de armen van FCP-keeper Stan van Hoeven (10e). Na 21 minuten volgde een koude douche voor de 3 man verdediging van FCSP. Ermin Hasic kon op counter de 1-0 voor de derde klasser op het bord schieten (21).

Van de slag bekomen verhoogde de bruin-witte het tempo en beloonden zich op het half uur. Op een vrije trap krulde Christopher Buchtmann de 1-1 tegen de netten (33.). Kort voor de rust kreeg FCSP nog enkele kansen maar Pinzgau-keeper van Hoeven maakte pogingen van  Maurice Litka (Schot 39) en Aziz Bouhaddouz (vrije trap 44) onschadelijk zodat 1: 1 de ruststand was.

In de tweede helft stuurde coach Janssen negen nieuwe spelers op het grasveld, alleen Philipp Heerwagen en Yi-Young Park bleven staan. Onze Kiezkicker hadden in de 2e helft opnieuw bal bezit maar de defensief compact spelende Oostenrijkers lieten weinig kansen toe. Toch lieten onze Kiezkickers in een periode van 6 minuten na om te scoren. Eerst kon Brian Koglin op corner niet scoren (61), dan vergat Sami Allagui van dichtbij af te werken (62), vervolgens kreeg Bernd Nehrig, Jan-Marc Schneider en opnieuw Allagui het leer niet over de lijn (67).

Kon FC St. Pauli dan voor het eerst in 5 wedstrijden niet winnen? Nee! Een kwartier voor het einde kon Waldemar Sobota een rebound binnen trappen (75) 1-2.
Vlak na dit doelpunt werd Park vervangen door U23 Sirlord Conteh (77). In de laatste fase van de wedstrijd gebeurde er niet meer veel en was een 5e overwinning een feit.

Na het laatste fluitsignaal trok Olaf Janssen zijn conclusiesl: “We hebben gezien dat de jongens redelijk stuk zaten. We hebben geworsteld, deels ook omdat we hebben vergaten af te werken, tegen een tegenstander die zeer diep en compact speelde. Dit kan ons ook gedurende de competitie ook overkomen , vandaag hadden we geen antwoorden op dit spel. Ook van wedstrijden als deze kan je leren. ”

Locatie – 1ste helft

Heerwagen – Schoppenhauer, Avevor, Horn shoe – Park, Lee, Bay man Buballa – Choi – Litka, Bouhaddouz

Locatie – 2de helft

Heerwagen – Park (77ste Park), Sobiech, Koglin – Kalla, Nehrig, Flum, Neudecker – Sobota – Schneider, Allagui

Doelen : 1: 0 Hasic (21), 1: 1 Bay mens (33), 1: 2 Sobota (75)

Bron : www.fcstpauli.com