Volgende wedstrijdSpeeldag 15 : 1FC Nürnberg – FC St. Pauli/28 november 2021/Max-Morlock-Stadion

Laatste minuut zege tegen VfB Oldenburg

Eén dag voor het einde van de tiendaagse trainingskamp van FC St. Pauli versloeg het zaterdag (07.08.), in Varel, VfB Oldenburg met 2: 1 (1: 0).
2500 bezoekers zagen Bernd Nehrig net voor de pauze vanaf de penaltystip de 1-0 op het bord schieten (45),
Tshomba Luvumbu Oliveira maakte de gelijkmaker (55). In blessuretijd zorgde onze U23 Kiezkicker Marcell Sobotta met zijn goal alsnog voor de 4e overwinning in 4 wedstrijden.

Met 30 minuten vertraging ging de wedstrijd in het stadion van TuS Varel van start. De condities voor de wedstrijd waren niet optimaal, het veld lag er golvend en oneffen bij. Bernd Nehrig vierde, na zijn enkelproblemen, zijn terugkeer op het veld. Coach Olaf Janssen zond tegen VfB een 3-5-2 opstelling het veld in, met Jan-Marc Schneider en U23 Kiezkicker Sirlord Conteh als spitsen.

De eerste mogelijkheid was er voor FCSP. Na balverlies van VfB bediende Schneider Kyoungrok Choi, die op zijn beurt de vrijstaande Richard Neudecker aanspeelde. Echter, het schot met links kon de VfB keeper Hrvoje Bukowski niet verschalken (9). Vijftien minuten later had Schneider 1: 0 aan de voet, na goed overzicht van Choi, die zich op links had doorgezet, bediende hij Marc die schoot de bal echter over (24). 7 minuten later kwam de Oldenburg aan zijn eerste goede kans. Ibrahim Temin spurtte langs links het strafschopgebied in, maar zijn schot ging een meter aan de paal voorbij (31). Drie minuten voor de rust ging een 20 meter schot van Alexander Lüttmers maar net langs het doel van, voor de rest werkloze, Svend Brodersen (42). Vlak voor de pauze was er dan toch de voorsprong voor de Janssen-elf. Na een overtreding op Conteh Sirlord scoorde Nehrig op de stip de 0-1(45).

Voor de tweede helft deed Olaf Janssen 1 wissel, hij stuurde U23 aanvaller Irwin Pfeiffer voor Seung-Won Lee op het plein. Na 10 minuten waren gespeeld toen VfB de gelijkmaker tegen de netten prikten. Na een aanval via de rechts versloeg Tshomba Luvumbu Oliveira met een schuiver Brodersen (55). De beste fase van regionalisten volgde nu. Lüttmers raakte de buitenkant van de paal (58), een beetje later moest Brodersen de vrije trap van Dino Fazlic onschadelijk maken (61). Aansluitend aan deze vrije trap volgende verschillende wissels, Christopher Avevor en U23 Lennart Keßner vervingen doelpuntenmaker Nehrig en Marc Hornschuh (62).

De Janssen-Eleven namen weer controle over de wedstrijd maar op de eerste grote mogelijkheid was het 10 minuten wachten. Na een splijtende pas van Maurice Litka schoot Schneider van de backlijn, maar zijn poging ging links knap voorbij (73). Olaf Janssen deed zijn laatste wissels een kwartier voor het einde: U23 Kiezkicker Florian Carstens en Marcell Sobotta kwamen voor Sirlord Conteh en Brian Koglin in het spel (76).Neudecker probeerde het op vrije trap maar Fabian Klinkmann had de hoek goed afgedekt (79). Het zou de laatste noemenswaardige poging zijn geweest, zou het niet dat Sobotta in de slotminuut , in het strafschopgebied kon afdrukken en alsnog de 1-2 op het bord trapte. Dit zorgde alsnog voor de 4 overwinning in 4 wedstrijden.

“Dat was een grote test voor ons, Oldenburg heeft het ons 90 minuten moeilijk gemaakt. De laatste drie weken hebben we het jonge spelers moeilijk gemaakt , maar ze hebben doorgebeten. Een ordelijke opbouw was niet mogelijk op dit plein en het was zeer warm. Het is leuk dat de jongens zich op het einde alsnog hebben beloond met de overwinning “, zei Janssen na het verslaan van VfB.

VfB Oldenburg

Bukowski (46. Klinkmann) – Lingerski (62. Lück), Lach (75. Meunier), Saglam, Franziskus (14. Oliveira), Richter (70. Azong), Tönnies, Temin, Fazlic (62. Tjardes), Lüttmers (62. Erdogan), Bastürk

Trainer: Dietmar Hirsch

FC St. Pauli

Brodersen – Hornschuh (62. Keßner), Koglin (76. Carstens), Park – Litka, Nehrig (62. Avevor), Neudecker – Lee (46. Pfeiffer), Choi – Schneider, Conteh (76. Sobotta)

Trainer: Olaf Janßen

Tore: 0:1 Nehrig (45., Straf), 1:1 Tshomba Luvumbu Oliveira (55.), 1:2 Sobotta (90.+1)

Toeschouwers: ca. 2.500