Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Kiezkickers winnen met 0-3 van VFL Osnabrück

Op vrijdagavond (7.7), aan der Bremer Brücke, wisten de bruin-witte met 3-0 te winnen tegen VfL Osnabrück Na Daniel Buballa ’s openingstreffer in de 10e minuut, was het Sami Allagui, die met twee doelpunten (32e, 40e) de eindscore vastlegde. Na de pauze werd er niet meer gescoord zodat de ruststand ook de eindstand werd.

Een voorbereiding  voor het nieuwe seizoen, dat is hard trainen tijdens de week en oefenwedstrijd in het weekend. Ook al is FC St. Pauli bij vele thema’s “de andere club”, het kan de gewone gang van zaken bij een voetbalseizoen niet veranderen. Dus trok het elftal van Olaf Janssen op vrijdagavond (07.07.) naar Osnabrück voor een oefenduel. Met VfL Osnabrück stond er een zeer goede test te wachten op onze Kiezkickers. Osnabrück was in het seizoen 2016-207 zesde geëindigd, daarbij speelde het een goede terugronde en start met ambitie in het nieuwe seizoen.

Het eerste gevaar was er na 3 minuten toen Bashkim Renneke op links vrij voor Heerwagen kwam, maar onze doelman weerde de poging af. Onze jongens lieten zich door de vroege druk van Osnabrück niet van de wijs brengen en trokken ten aanval. De aanvalsdrift werd na 10 minuten beloond, Sahin kreeg alle tijd aan de rechterkant en zag Buballa aan de tweede paal opduiken. Daniel had geen problemen om de precieze voorzet van Cenk in de netten te prikken. Meteen de 0-1 voor de FCSP.

Hoewel de gastheren de meest actieve team was in de volgende 20 minuten, de nul van FCSP kwam nooit in gevaar. Heel anders ging het eraan toe aan de andere kant van het plein.
Na een corner van Osnabrück counterde FC St Pauli via Waldemar Sobota en Sahin, Sahin bediende Allagui in de loop, Sami wist met een chip de 2-0 op het bord te brengen.
Dat was nog niet genoeg voor de rust. Op links zette Aziz Bouhaddouz zich door en hij bediende de vrijstaande Allagui die ijskoud de 3-0 op het bord knalde (39).
Dat was meteen ook de ruststand. Sterk!

Met 1 wissel ging FCSP de 2e helft in. Voor Aziz Bouhaddouz kwam Mats Møller Dæhli. Anders dan in de eerste helft had het elftal van Janssen de gehele wedstrijd onder controle. Er was dan wel een duidelijk overwicht, de kansen waren schaars. Invaller Dæhli probeerde het in de 60 minuut vanop afstand maar keeper Paterok liet zich niet verassen. Daarna gebeurde er niet veel meer. Pas in de 81e minuut was er weer dreiging, Clemens Schoppenhauer besloot echter op de lat (81), ook Allagui (85) had de kans om de voorsprong uit te diepen, maar het bleef dus bij 3-0.

Hoofdcoach Olaf Janssen over het spel: “De jongens hebben vanaf de eerste minuut een goede instelling getoond, Iedereen wou zich tonen, we hebben goed samengespeeld. Over de ganse duur van de wedstrijd was het zeer goed dat Osnabrück bleef wisselen en wij niet “.

 

VfL Osnabrück

Paterok – Falkenberg (46 Rusch Meier), Angel, Appiah, Tigges – Groot (61 Kristo), Arslan (46 Schulz) – Renneke (46 Heider), Dannenberg, Reimerink (61 Krasniqi) – Wriedt (61 Bickel)

Hoofd Coach: Joe Enochs

 

FC St. Pauli

Heerwagen – Kalla, Schoppenhauer, Sobiech, Buballa – Sahin, Flum, Bay man Sobota – Bouhaddouz (46e Møller Dæhli) Allagui

Hoofd Coach: Olaf Janssen

Doelpunten: 0: 1 Buballa (10), 0: 2 Allagui (32) 0: 3 Allagui (40)
Scheidsrechter: Franz Bokop
Toeschouwers: Ca. 2500