Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

G-20 Statement van FC St. Pauli

In onze stadsdeel – St Pauli – concentreren zich de meeste protesten tegen de G20-top. Dat juichen wij als club FC St. Pauli van harte toe. Wij zijn verheugd met elke vorm van vriendelijk, creatief en luid protest. Iedereen heeft het recht, om hier en nu, te zeggen wat de organisatoren en deelnemers van de G20-top niet willen horen of zien.
Iedereen heeft het recht, in een publieke omgeving, zijn ongenoegen te uiten.

Momenteel geldt er een uitgebreid samenscholingsverbod, een absurd kampeerverbod en een enorme aanwezigheid van politie.
Advocaten zeggen dat ze worden gehinderd om hun werk te doen. De aanpak van de politie stelt de elementaire beginselen van de rechtsstaat bijzonder in twijfel.
De gevolgen van de enorme bewegingsbeperkingen zijn voor gewone burgers en de handelaars buiten alle proporties.

Wij roepen de organisatoren, de politie in bijzonder, alle burgers te behandelen volgens  – in de grondwet beschreven – “Feest van de democratie”.
Ze moeten onze democratische waarden beschermen en een vreedzaam en creatief protest mogelijk maken.

FC St. Pauli staat voor openheid en diversiteit van alle meningen. Democratische waarden zoals vrijheid van vergadering, vrije meningsuiting, het recht om te demonstreren moeten de hoogste prioriteit zijn die onder alle omstandigheden moet beschermd worden.

Wanneer, waarom nu niet? Waar, waarom hier niet? Wie, waarom wij niet?

Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen van FC St. Pauli