Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

1-0 winst tegen Lotte in oefenwedstrijd

Zaterdagnamiddag hebben onze Kiezkickers een intensieve oefenwedstrijd tegen Sportfreunde Lotte gespeeld. In Ahlerstedt versloeg St. Pauli de derde klasser met 1-0. Lang leek de wedstrijd om een doelloos gelijkspel af te stevenen, maar in de 112 minuut knikte Lasse Sobiech (op corner van Christopher Buchtmann) de 1-0 op het bord (112). Het was een goede test met een sterke slotfase en een verdiende overwinning.

Voor de tweede wedstrijd in de voorbereiding seizoen 2017/18 stond voor de Kiezkickers de ontmoeting tegen Sportfreunde Lotte op het programma. Net als bij het duel tegen Buxtehuder SV (11: 0) koos de technische staf, onder leiding van onze hoofdcoach Olaf Janssen, ervoor om twee teams samen te stellen, elk team kreeg een helft (60 minuten) om zijn kunstjes te tonen.
Zo konden alle spelers van Bruin-wit proberen de staf te overtuigen voor een basisplaats in de eerste competitiewedstrijd tegen VfL Bochum (vrijdag, 28.07., 20:30).

Dat iedereen elke kans wil aangrijpen om de staf te overtuigen was meteen duidelijk. Hoewel het publiek, op Auetal in Ahlerstedt,  niet meteen op fijnkost werkt getrakteerd, zag het wel een intensieve en loop sterke ontmoeting. De eerste noemenswaardige kans kwam via Cenk Sahin die een voorzet van Jan-Marc Schneider net over de lat mikte (25).

Beide clubs zochten regelmatig hun heil in een schot vanaf de 2e rij. Op zulke schoten toonden Robin Himmelmann en zijn collega Yannick Zummack hun kwaliteiten.
De grootste kans was voor de U23 huurling Seungwon Lee die met een volley op het aluminium besloot (45).

Bij de rust was het over en uit voor de spelers van team 1, alleen Himmelmann bleef tussen de palen staan. De Janssen-Elf probeerde in de tweede helft meer controle over de wedstrijd te krijgen en dieper op de helft van de tegenstander te spelen. Maurice Litka Lotte testte tot 2x toe doelman Benedikt Fernandenz, maar die gaf geen krimp (75, 83). Aan de andere kant, kon Himmelmann zich onderscheiden door een bal net van de doellijn te tikken (79).

De slotfase van de wedstrijd was volledig voor FCSP. De Kiezkickers sloten Lotte volledig in op hun eigen helft, maar waren te onnauwkeurig in de afwerking. Richard Neudecker miste eerst een opgelegde kans na voorbereiding van Sirlord Conteh (93), om vervolgens met links net naast het doel te besluiten (111). Na tweede keer Neudecker was het dan eindelijk zover. Een hoekschop getrapt door Buchtmann werd door Lasse Sobiech ingeknikt, meteen de verdiende 1: 0 score (112).

Hoofd Coach Olaf Janssen: “Gezien het feit dat we in de tweede week van de voorbereiding zitten, heeft het team me vandaag verrast vandaag met de loopintensiteit van alle jongens, zelfs enkele spelers hebben een uitroepteken geplaatst bij hun inzet. Lotte heeft alles van ons gevraagd en ons vroeg onder druk gezet. Ik ben tevreden met onze prestatie ook al hadden op het einde met een hogere uitslag moeten winnen. ”

FC St. Pauli

1ste helft:

Himmelmann – Kalla, Avevor, Schoppenhauer, Buballa – Sahin, Lee, Choi, Sobota – Allagui, Schneider

2de helft:

Himmelmann (91. Brodersen) – Zander, Sobiech, Koglin, park – Litka, Flum, Bay man Neudecker – Conteh (105 Kessner) Bouhaddouz (91. Moller Dæhli)

Hoofd Coach: Olaf Janssen

Sportfreunde Lotte

1ste helft:

Zummack, Acquistapace, pleisters, Heyer, Dej, Wendel, Langlitz, Hober, Neidhart, Al Ghaddioui, Lindner

2de helft:

Fernandez, Isitan, Brock, Dej, Rösinger, Oesterhelweg, Freiberger, Höhnstedt, Kalinowski, Adetula, Siekman

Hoofd Coach: Ismail Atalan

Doelpunt: 1: 0 Sobiech (112)