Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

U14 wint titel en promoveert naar de regionaal liga

Deze avond hebben onze U14 het kampioenschap in de Oberliga Hamburg gewonnen. Dit maakt het mogelijk dat onze U15 kunnen blijven aantreden in de komende C-Junior Regionalliga Nord. In een geanimeerde wedstrijd tegen WTSV Concordia wisten onze jongens met 4-1 te winnen, dankzij de doelpunten van Igor Matanovic (7e, 70e), Tim Buhr (25) en Jan Buskies (55). 

The Boys in Brown waren van meet af geconcentreerd en hadden al snel controle over de wedstrijd. In de 7e minuut kon Igor Matanovic de bal tegen de netten prikken na een cassist van Julius Bröhl. Beide teams hadden goede mogelijkheden, maar het was kapitein Tim Buhr die de voorsprong wist verder uit te bouwen. In de 2e helft namen de Kiezkicker opnieuw de controle over de wedstrijd, maar een individuele fout gaf Concordia de kans de 2-1 te scoren. De aansluitingstreffer zorgde ervoor dat de wedstrijd een nerveuze bedoening werd. Een volley van Jan Buskies zorgdecdat de balans definitief overhelde naar de bruin-witte. Met de laatste actie van de wedstrijd wist Matanovic de 4-1 op het bord te brengen.. Door deze overwinning en titel wist FCSP zich te verzekeren van een plaats in de top competitie op C-junior niveau.

Doelenpunten:  0: 1 Matanovic (7), 0: 2 Buhr (25), 1: 2 (40), 1: 3 Buskies (55), 1: 4 Matanovic (70)

SR:  Kulbir Randhawa

U14 hoofdcoach Benjamin Olde: “We hebben zeer snel de controle over de wedstrijd kunnen nemen en we zijn dan ook verdiend op voorsprong gekomen. Door de aansluitingstreffer kon Concordia meer druk op ons zetten, maar eens de 3-1 op het bord was de wedstrijd gespeeld. Het team trainde al de hele week zeer geconcentreerd, ze waren er zich van bewust dat deze wedstrijd niet alleen ging om de titel, maar ook om een plaats in de regionale competitie. Met het laatste fluitsignaal viel de jongens een grote last van de schouders, ze hebben een uitstekend seizoen verdiend met de titel bekroond. ”

U15 hoofdcoach Baris Tuncay: “De U14 heeft niet alleen de promotie naar de hoogste afdeling, maar ook het Hamburger Kampioenschap, meer dan verdiend. De jongens hebben het echt geweldig gedaan. Uiteraard is deze overwinning ook goed dat de U15 op het hoogste niveau kan blijven aantreden bij de C-junioren. Dat is super belangrijk voor de club” een enorm compliment voor Benni Olde en zijn team “.