Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

FCSP huurt Luca-Milan Zander

Vandaag bij de start van de voorbereiding voor het nieuwe seizoen heeft FC St. Pauli een nieuwe speler aangetrokken. Luca Zander komt op huurbasis over van Werder Bremen. De 21-jarige, die een driejarig contract heeft bij de Bundesliga club werd voor 2 jaar uitgeleend aan FCSP (tot 30 juni 2019) Er is werd  geen clausule om de speler terug te roepen overeengekomen.

“We zijn verheugd dat Luca naar ons komt. Naast zijn sportieve kwaliteiten zijn we onder de indruk geraakt welke energie Luca aan boord heeft gelegd om de transfer naar ons te realiseren” verklaarde sportief directeur Andreas Rettig.

Ook onze chef-trainer Olaf Janssen is blij met de nieuwe aanwinst. “Luca is een zeer goed opgeleide rechtsback, hij heeft een goede snelheid en met zijn offensief impulsen is hij altijd een bedreiging op de vleugel ”

Voor de verdediger waren de gesprekken met Andreas Rettig en Olaf Janssen doorslaggevend voor zijn beslissing te wisselen naar Millerntor. Ik had nog opties in de 2e Bundesliga, maar een bezoek en de gesprekken hier hebben mij overtuigd dat een stap naar FC St. Pauli de enige juiste was. Hier zie ik de beste mogelijkheden voor mijn ontwikkeling. Ik heb Bremen dan ook meteen duidelijk gemaakt dat ik alleen naar FCSP wilde. Uiteraard is ook in Bremen bekend welke fantastische supporters en super beleving in Millerntor aanwezig zijn. Het totaalpakket FCSP past gewoon bij mij”

Luca Zander werd gevormd bij jeugd van Werder Bremen. De voormalige U20 Duitse international speelde tot nu toe 2 wedstrijden in de Bundesliga. Hij was vorig seizoen 31 keer actief in de 3. Liga voor Weder Bremen II. Als gevolg van een tandheelkundige ingreep begint Luca pas dinsdag (20.06.) met de trainingen.

Bron:

Artikel : www.fcstpauli.com
Foto : www.werder.de